Cikkek

 
Cím    Dátum 

Léleképítő Október 22.

Nagy Istenem

Az egek hirdetik Isten dicsőségét, kezének munkájáról beszél a menny. Nappal a nappalnak adja át e szót, éjjel az éjjelnek adja tudtul. Nincs szó, és nincs beszéd, hangjuk sem hallatszik, mégis eljut hangjuk az egész földre, szavuk a világ végéig. (Zsoltárok 19: 2-5.)

Léleképítő Október 21.

Hogyan vitatkozzunk?

Manapság elég sok az egymásnak feszülés a vélemények különbsége miatt. De kezelhetjük-e másként az ilyen helyzeteket? Tudunk-e másként hozzáállni az ellenkező véleményhez?

Léleképítő Október 17.

Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők!

Az emberek mindig is szerettek eldicsekedni azzal, amit ők csináltak. Nincs is ebben semmi rossz, ha ez a dicsekvés egy egészséges keretek között marad, és nem válik olyan büszkeséggé, mint amilyenről a régi...

Léleképítő Október 15.

Az elkötelezett szolgálat kedves Istennek

Számomra mindig nagy érték volt, ha valaki teljes odaadással végezte a munkáját, bármilyen területen is dolgozzon. Magam is így állok hozzá a feladataimhoz, azokból igyekszem mindig a legtöbbet kihozni a legjobb tudásom szerint.

Léleképítő Október 13.

Add nekem azt a hegyvidéket

A Biblia ősi lapjait olvasgatva időnként egészen modern fogalmakkal találkozhatunk. Ha nem is a konkrét szavakkal vagy kifejezésekkel, de azoknak egy-egy kitűnő illusztrációjával – már amennyiben alaposan végiggondoljuk a leírást.

Léleképítő Október 12.

Vigyázat, valaki COVID-os közöttünk!

Tesztelték és pozitív lett! A diagnózis egyértelmű, a vírus megtalálta és tápláléknak tekintette a testét. Eleinte csak láztünetek, majd, ha sikerül birtokba venni a tüdőt, nehéz légzés, általános gyengeség.

 
Bibliai érdekességek

„Doktoroknak se hívassátok magatokat…”

2017. Január 03.

Hangzik a figyelmeztetés a Károli Bibliában Mt 23,10 alapján. Hogyan lehet érteni ezt a gyakran félremagyarázott kifejezést?

Fehér ruha, ajándékba
2018. Március 06.

Keresés a cikkekben