A látszat néha csalLéleképítő, Szerző: Bodnár Jánonsé Zsóka - Január 18. 192

A látszat néha csal

Gombaszedés szezonja volt. Fiatal pár szívesen sétált az erdőben és örömmel szedték a friss gombát.

Mivel jól ismerték a gombafajtákat sokféle ehető gombát találtak. Tele kosárral mentek haza. Tudták, hogy milyen ételeket lehet készíteni a gombából.

Az nap este bőséges volt a gombából készített vacsora. Házi kedvencük a cica volt, és ő is kapott a gomba vacsorából.

Kis idő elteltével különös hangokra lettek figyelmesek, ami a cicától jött. A cica dús szőrzetű volt, és elég kövér. Különösen erős volt a nyávogása. A fiatal pár rögtön arra gondolt, hogy a gomba okozza a fájdalmát. Így gombamérgezésre gyanakodtak.

Mivel ők is ugyan abból a gombából ettek azonnak autóba ültek és rohantak az orvosi ügyeletre, mielőtt náluk is jelentkeznének a gombamérgezés tünetei.

Alapos vizsgálatot csináltak, de mivel semmi jelét nem találták a gombamérgezésnek, hazaküldték őket. Megnyugodva indultak haza, de rögtön a házi kedvencre, a cicájukra gondoltak, hogy már biztosan nem is él. Sajnálták, hogy úgy magára hagyták fájdalmában és csak magukra gondoltak.

Izgatottan nyitották ki az ajtók és azonnal keresték a cicát. Hívták de semmi hangot nem hallottak. Keresték, de nem találták. Majd látva a nyitva hagyott szekrény ajtaját, ott az aljában feküdt boldogan, dorombolva, mert 3 kis cica volt a hasán.

Akkor döbbentek rá, hogy mennyire félre értették a cica nyávogását. Nem a gombától volt rosszul, nem haldoklott, hanem szülési fájdalmai voltak. A látszat csalt.

A Bibliában is olvasunk olyan történetet, amikor a testvérek rosszat gondoltak a másik testvérükről. A látszat alapján ítélkeztek és követték el gonosz tettüket. Fájdalmat okoztak az apának és évekre szóló lelkiismeret furdalást maguknak.

Legyünk megfontoltak a helyzetek megítélésben. Soha ne a rosszat feltételezzük. Maradjunk nyugodtak és mielőtt bármit gondolnánk, vagy tennék, győződjünk meg a valóságról. Így sok kellemetlenséget és bonyodalmat kerülhetünk el és nem kell később magyarázkodnunk sem!

„Ti rosszat gondoltatok felőlem, de Isten úgy gondolta, hogy jóra fordítja azt….”
I Móz 50:20.


 
gondolatok megtévesztés feltételezés meggyőződés
Léleképítő

Megtanultál várni?

2020. Május 15.

Nagy Istenem
2020. Október 22.
J.S.Bach: Az Isten él
2020. Július 31.
Egyszerű bátorítás
2020. Október 04.
Ne félj, ne csüggedj!
2020. Május 10.
Józan legyél mindenben
2020. Július 30.

Keresés a cikkekben