Cikkek

 
Cím    Dátum 

Léleképítő Május 20.

Menedékváros

Léleképítő Május 20.

A jó szolga

Mit vár tőlünk Isten, várjunk vagy munkálkodjunk? Erre kapunk választ Sitkei Zoltántól az igei gondolatokon belül.

Léleképítő Május 19.

Mit tanultunk a járványból?

Ugyan még koránt sincs vége a járványnak, ám az első lazításoktól mintha egy kicsit mi magunk is fellélegeznénk. Néhány hét múlva – még ha csak a szabadban is – de végre találkozhatunk a gyülekezetben a testvérekkel...

Léleképítő Május 18.

Az aranylemez és a Szentírás

A Voyager 1 és a Voyager 2 űrszondákat 43 évvel ezelőtt indították útnak. A feladatuk a Naprendszer külső bolygóinak a vizsgálata volt, és mivel fennállt a lehetősége, hogy Voyager 1 a Naprendszerből is kijut, elhelyeztek benne egy aranylemezt...

Léleképítő Május 17.

Tömegparanoia

Az álhírek gyártása, forgalmazása, terjesztése az egyik leggyorsabban fejlődő iparág. Ha a középkorra értenénk a fenti kijelentést, nem zavarna, de a 21 századra vonatkoztatva nehezen emészthető jelenség.

Léleképítő Május 16.

Énekeljetek az Úrnak

Ma szombat van. A reggeli órákban, amikor talán éppen ezeket a sorokat olvasod, már készülődni szoktál a gyülekezetbe. Egy hét elteltével alig várod, hogy újra találkozhass a testvéreiddel, barátaiddal, és együtt dicsőítsd velük az Urat énekben, imában.

 
Felfedezés

Igaz-e a Sodoma és Gomora titokzatos pusztulásáról szóló beszámoló

2018. Január 15.

Sokáig kérdés volt, hogy igaz-e a Sodoma és Gomora titokzatos pusztulásáról szóló beszámoló. Valóban léteztek ezek a városok?

Sibbolet
2017. Január 17.
Tízváros
2017. Január 13.

Keresés a cikkekben