gabona
gabona
Cikk Gyorstalpalló ókori kultúrákról, kialakulásukról, jellegzetességeirikről.
 Cikk A National Geographic újság 2005. novemberi számában beszámolt arról, hogy a világon három olyan népcsoport van, akiknél a 100 éven felüliek aránya rendkívül magas.
 Cikk A gabonafélék táplálkozásunk egyik legfontosabb csoportját képezik. Szemtermésük energiában gazdag, jelentős vitamin- és ásványianyag-tartalommal rendelkezik.
 Cikk Táplálkozásunk egyik legfontosabb részét a szénhidrátok teszik ki. Az egészséges táplálkozásban jó, ha magas rosttartalmú, lassan felszívódó szénhidrátokat fogyasztunk.
 Cikk Egy amerikai felmérésben azt vizsgálták, hogy az elfogyasztott ételek energiatartalma hogyan befolyásolja a táplálkozási szokásokat.
 Cikk Ki ne csodálná az erdők, mezők virágait? A sok-sok szépség láttán számos rejtett esemény nem is jut eszünkbe: mitől lesz kék a virág, miért éppen hosszúkásra nőnek az egyes szirmok, vagy ...
 Cikk A Biblia feljegyzéseiből tudjuk, hogy volt egy rövid időszak a történelemben, amikor Izrael népe mennyei gabonát kapott Istentől. Még alig hagyták el a Vörös-tengert, ahol megszabadultak...
 Cikk Szokott-e Ön régi könyveket lapozgatni? Ha igen, miért? Lehet, hogy műgyűjtő vagy tiszteli az ősök hagyatékát, de szinte biztos, hogy nem ezekből frissíti az ismereteit.
 Könyv A könyvben található több mint 50 zöldség és gabonaféle, gyümölcs és csonthéjasok sokaságát ismerhetik meg a gyermekek, egyenként szines rajzokkal illusztráva.