Paprikás-sajtos-sokmagvas kenyér



Recept, Szerző: Dankóné R. Magdi - 2016. December 01. 2996

Paprikás-sajtos-sokmagvas kenyér

Hozzávalók:

25 dkg teljes őrlésű liszt 
15 dkg finomliszt
10 dkg szezámmagliszt
1 dl olívaolaj
só - ízlés szerint
2,5 dkg élesztő
1 tk. barna cukor
3 dl langyos víz 
10 dkg lenmag
10 dkg szezámmag
10 dkg napraforgómag 
1 kaliforniai paprika
10 dkg Violife növényi sajt, mozarellás 
1 ek. búzasikér

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros vízben felfuttatjuk , majd hozzáadjuk a lisztekhez, felengedjük még szükséges mennyiségű vízzel, illetve az olajjal. Hozzáadjuk a búzasikért, ez javítja a kenyér állagát. 

10 percig dagasztjuk, majd 30 percig pihentetjük. Ezalatt összedaraboljuk a paprikát, a sajtot, kimérjük a magokat. Beledolgozzuk a tésztába  mindezt (1 marék magot kihagyva), újból 10 percig dagasztjuk, majd formába tesszük, olajjal lekenjük, a kihagyott magvakkal még megszórjuk, és langyos helyen még pihentetjük, 30 percet. Majd 180 fokon 45-50 perc alatt kisütjük. 

 


 
kenyér lenmag szezámmag napraforgómag búzasikér recept barnakenyér
Recept

Vegán saksuka

2016. December 21.

Nagyon finom egytálétel, melyet több nemzet is nemzeti ételként fogyaszt. Mi is megkóstoltuk. Tulajdonképpen egy felturbózott lecsóról van szó.

Pizzamuffin
2016. December 01.
Tavaszi "macskasaláta" :-)
2016. December 01.
Karobtorta málnával
2016. December 27.