Cikkek

 
Cím    Dátum 

Bibliai érdekességek 2017. Január 06.

Nyelvtörők a Bibliában

Gyermekkorom egyik megkeserítője volt a Mit sütsz kis szűcs…? kezdetű nyelvtörő. A Bibliában is nyoma van hasonló szójátékoknak, ezeket sem lehetett könnyebb hatásosan kimondani.

Egészség 2017. Február 21.

Növényi fehérjék és a vérnyomás

Régóta ismert, hogy a vegetáriánus táplálkozás jótékony hatással van a magas vérnyomás kezelésére és megelőzésére. Egy brit vizsgálat most annak járt utána, hogy van-e különbség a növényi és állati..

Tanuljunk együtt… 2018. Október 30.

Növekedés Krisztusban

 A Biblia a szív megújulását, mely által Isten gyermekei lehetünk, újjászületésnek nevezi. Ama jó mag kikeléséhez hasonlítja, melyet a gondos magvető családapa vetett el.

Természet 2017. November 03.

Newton és a teremtés

Az emberiség egyik legnagyobb zsenije, Newton, nagyon sokat vitatkozott tudós barátaival a világegyetem és a naprendszer eredetéről, keletkezéséről.

Léleképítő Május 11.

Ne féljetek, ti sok verébnél értékesebbek vagytok!

Az elmúlt hetekben gyakran sétáltam a közeli erdőben. A madarak gyönyörű éneke egy verset juttatott eszembe. Tanuljunk a madaraktól, szálljon fel a hála éneke, mert...

Léleképítő Május 10.

Ne félj, ne csüggedj!

A félelem úgy működik, mint egy nagyító. Kiemeli a részleteket. Emlékszel a biológia órákra, amikor egy-egy levél, bogár került a górcső alá?

 
Léleképítő

Menedékváros

Május 20.

F mint fáradozás
2016. December 22.
Emil avagy a nevelésről
2018. November 12.
A feltámadás, az élet
2018. Október 09.

Keresés a cikkekben