Cikkek

 
Cím    Dátum 

Léleképítő Július 11.

Mi az erősek…

„Mi az erősek…”? Az erőt különleges, csodálatra méltó képességnek tartjuk, kevesek kiváltságának, de az ő esetükben is mulandónak.

Tudomány 2016. December 18.

Mi a régész munkája?

Mivel e sorok írója nem régész, nagyon nehéz lenne bizonyos dolgokat kijelenteni. Az én feladatom, hogy összefüggéseket mutassak be a szakemberek munkáiból, amelyek már rendelkezésünkre állnak...

Léleképítő Május 29.

Mert nem beszédben áll az Isten országa, hanem erőben

Szöveg… Nagyítás... Vetítés... Duma... Halandzsa… Ugye tudnánk folytatni a sort! Milyen meglepően sok szót használunk a verbális szemétre! Szinte észre sem vesszük, ha már nem is figyelünk igazán arra, ami körülöttünk szól. Sokkal inkább elfoglalnak bennünket saját gondolataink, meg az, hogy kitaláljuk, vajon mit is akar az a másik ezekkel a szavakkal elérni...

Léleképítő Június 03.

Mert a szívnek teljességéből szól a száj

Isten a beszéd képességével áldott meg, és mi a szavainkkal kifejezünk információt, gondolatokat, vagy érzések, érzelmek, hangulatok húrjait pendítjük meg, amelyek lehetnek jók és rosszak, kellemesek és fájóak.

Léleképítő Június 11.

Mennyire vagyunk őszinte emberek?

Mennyire vagyunk őszinte emberek? Hogyan válaszolnál? Milyen hatással volt a vírus az életünkre?

Léleképítő Július 07.

Mennyei Atyánk a pilóta

Egy nyolc év körüli kislány szállt fel a Párizs felé induló repülőgépre. Egyedül volt, kezében egy színező könyvvel, és tolltartóval. Megkereste a helyét, helyet foglalt, rámosolygott a körülötte ülőkre, és elkezdett színezni.

 
Természet

Newton és a teremtés

2017. November 03.

Az emberiség egyik legnagyobb zsenije, Newton, nagyon sokat vitatkozott tudós barátaival a világegyetem és a naprendszer eredetéről, keletkezéséről.

Bizonytalan üdvösség?
2018. Május 29.
Tízváros
2017. Január 13.
Miért tűri Isten?
2017. November 10.

Keresés a cikkekben