Egy amerikai felmérésben azt vizsgálták, hogy az elfogyasztott ételek energiatartalma hogyan befolyásolja a táplálkozási szokásokat.
Kimutatták, hogy azok, akik alacsony energiatartalmú ételeket esznek (pl. zöldségfélék, gyümölcsök, gabonafélék), azok lényegesen több vizet, ásványi anyagot, vitamint, nyomelemet és lényegesen kevesebb zsírt vesznek magukhoz, mint a magas energiatartalmú ételeket kedvelők. Ráadásul az egészségesen táplálkozók az italféleségeket is úgy választják meg, hogy kevesebbet isznak a több kalóriát tartalmazó üdítőkből vagy szeszes italokból. Összességében elmondható, hogy az alacsony energiatartalmú ételek lényegesen jobb minőségű táplálkozást biztosítanak, mint a zsíros, cukros és túlfinomított élelmiszerek. Ez alapján úgy tűnik, hogy a vegetáriánus étrend nagyban hozzájárul az egészséges életvitel kialakításához, és segít elkerülni az olyan betegségkiváltó tényezőket, mint az elhízás és más, népbetegséghez vezető állapotok.
2016. November 14.
Az 50. életév betöltése után sokan hajlamosak öregesen viselkedni, ami leginkább a mozgásszegénységben mutatkozik meg. Ez azonban az életükbe kerülhet.