Tizenéves ivászatÉletmód, 2017. Február 19. 1718

Tizenéves ivászat

Az alkoholfogyasztás egyre nagyobb problémát jelent a társadalomban, nem véletlen, hogy az Európai Unióban is felmerült annak a lehetősége, hogy a cigarettás dobozokhoz hasonlóan az alkoholtartalmú italokra is felragasztanák az alkohol ártalmaira vonatkozó figyelmeztetéseket.

Különösen nagy gondot jelent a tizenévesek növekvő alkoholizálása, sajnos a statisztikák szerint már a 14 év alatti korosztály is komoly problémákkal küzd, amely nem is olyan új keletű. Ezt mutatja az is, hogy elkészült az első olyan tanulmány, amely a 14 év körüli korosztály alkoholfogyasztási szokásainak következményeit vizsgálja 25 éves korukig. Kimutatták, hogy azok, akik 14 éves koruk környékén már havonta legalább egyszer részegek voltak, azoknál az elkövetkezendő 21 évben lényegesen gyakrabban fordulnak elő balesetből adódó agysérülések.

Mindez azt mutatja, hogy a korai alkoholizálás könnyebben balesetek áldozatává teszi a fiatalokat és a fiatal felnőtteket, mint akik nem isznak ebben az életkorban szeszes italokat. A szakemberek sürgetik, hogy sokkal szigorúbb szabályokkal korlátozzák a tizenéves korosztályt az alkoholtartalmú italok fogyasztása terén.

 


 
ivászat tizenéves alkohol buli alkoholfogyaztás egészség
Életmód

Aki nem alszik, magas vérnyomásos lesz

2017. Március 19.

Az alvás fontos szerepet játszik egészségünkben, habár az időhiány miatt sokszor szeretnénk megspórolni az „elvesztegetett” órákat. Számos bizonyíték áll már rendelkezésre, hogy ...

Kapcsolatban
2016. November 08.

Keresés a cikkekben

Aktuális programok a közeledben