Egyedülálló mozifilm indult útnak DebrecenbőlKult, 2016. November 03. 3238

Egyedülálló mozifilm indult útnak Debrecenből

Elkészült az első magyar keresztény nagyjátékfilm, melyet egy adventista író és filmrendező, Czeily Tibor álmodott meg és vitt vászonra. Isten olyan hatalmas csodákon és tapasztalatokon vezette keresztül, míg ez az alkotás mozivászonra került, melyeket azelőtt elképzelni sem mert volna. A film anyagi hátterének előteremtésétől, a forgatási helyszínek, eszközök, szereplők, a technikai stáb megtalálásán, elszállásolásán, étkeztetésén át, a filmzene megszületéséig, az amerikai kiadó megtalálásáig és a magyar forgalmazás elindulásáig csodákon, tapasztalatokon, lélegzetelállító események sorozatán keresztül vezetett az út.

Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=_7WXSpAX1QU

A film a Nemzeti Filmiroda által regisztrált, angol nyelven forgatott, 102 perc hosszú magyar alkotás, mely debreceni helyszíneken játszódik Mesterházy Gyula és Waleska Latorre főszereplésével. Műfaját tekintve filmdráma (keresztény motivációs film). A címe Új esély [New chance], melynek központi témája, hogy a legkilátástalanabb helyzetben sem hagy Isten magunkra minket, és neki van megoldása ott is, ahol mi már egyetlen egyet sem látunk. Hitet, reményt, erőt és bátorítást nyújt mindazoknak, akik ma nehézségekkel, anyagi gondokkal, emberileg megoldhatatlan helyzetekkel néznek szembe. A film hamarosan országszerte megtekinthető lesz a hazai mozikban, méghozzá magyar szinkronnal, mely a Hetednapi Adventista Egyház megbízásából készült el az Orosco Kft. és a Kashmir étterem támogatásával. A vetítésekről és a filmről további információk a facebook.com/newchancethemovie oldalon találhatók.

A filmet a CMD Distribution Inc. forgalmazza az Egyesült Államokban és a világ 37 országában, míg hazánkban a Czeilyfilm forgalmazásában kerül a nagyérdemű elé.  A hazai premier dátuma november 13-a, azonban Kisvárdán a Várdaplex Cinema, illetve Cegléden az Uránia mozi október 29-től premier előtt vetíti. A filmet a várakozásokat felülmúló érdeklődés övezi. Az első nyílt vetítésen, mely október 3-án Debrecenben került megrendezésre, a Fazekas M. utcai, több mint 300 férőhelyes gyülekezeti épület kicsinek bizonyult a közönség befogadására. Ennek okán a film kétszer került levetítésre, hogy a szervezők minden érdeklődőnek helyet tudjanak biztosítani. A döntő többségében vendégekből álló közönség, hatalmas tapssal fejezte ki tetszését a film végeztével.

Az alkotók alapvető célja, hogy minél több emberhez eljusson a film, és ezáltal nagyon sok ember ismerje meg Istent és döntsön mellette. Mindennek érdekében a mozis forgalmazáson túl iskolai és gyülekezeti vetítések szervezése is folyamatban van országszerte, melyeket a film DVD-n való forgalmazása követ majd.

„Hálásak vagyunk Istennek a film rendkívül pozitív fogadtatásáért, és azért, hogy többen jelezték, hogy megerősítette, elgondolkodtatta és hitben elmélyítette őket. Imádkozó szívvel várjuk a folytatást, és kérjük Istent, hogy vezesse ezt a filmet azon az úton, amelyet Ő tervezett, hogy a mozimisszión keresztül annyi embert érinthessünk meg, amennyit csak lehetséges. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Debreceni Gyülekezetnek, kiváltképpen az ifjúsági imacsoportnak, illetve mindazoknak, akik a projekt bármely mozzanatában részt vettek, vagy részt vesznek! Hálásak vagyunk Istennek a sok-sok szolgálatkész emberért!” – mondta a film rendezője.

A mozimisszió egy egyedülálló lehetőséget jelent minden missziózni vágyó ember számára. A gyülekezetek tagjai országszerte elhívhatják a nem hívő, gyülekezetbe nem járó barátaikat, ismerőseiket az Új esély című film vetítésére, és ezáltal bemutathatják nekik Istent.

A lehetőség számodra is adott: vezess Istenhez embereket, változtass meg életeket, és ments meg lelkeket, hiszen mindenkinek jár egy ÚJ ESÉLY!
 

Stáblista :

Tibor Czeily : rendező
Arthur Valentin Grósz : zeneszerző
Gardonyi Norbert : operatőr
Tibor Czeily : producer
Klein László : producer
Tibor Czeily : vágó
Waleska Latorre : Naomi Miller
Mesterházy Gyula : Mark Miller
Peter Linka : Abraham Holton


 
film új esély játékfilm Ceily Tibor csoda hit magyar film
Kult

A fegyvertelen katona - Mel Gibson háborús drámájának feliratos előzetese

2016. November 02.

Megkapta első magyar feliratos előzetesét Mel Gibson új filmje, A fegyvertelen katona.

Keresés a cikkekben