Vegán gnocchi tejszínes-metélőhagymás szósszal és aszalt paradicsommal



Recept, Szerző: Dankóné R. Magdi - 2016. December 13. 4188

Vegán gnocchi tejszínes-metélőhagymás szósszal és aszalt paradicsommal

 Eléggé időigényes étel, de ha elkészítjük a tésztát, le lehet fagyasztani és akkor így gyorsan elkészülhet. 

Hozzávalók:

50 dkg burgonya (lisztes)
5 dkg durumliszt
10 dkg finomliszt
10 dkg zabliszt
1 csipet só
--
2 dl rizstejszín
1 csokor metélőhagyma
1 kis fej hagyma
tetszőleges aszalt paradicsom

Elkészítés:

A krumplit megfőzzük. (Kicsit többet főzzünk, mert az adag hámozva értendő). Melegen meghámozzuk és lereszeljük, majd hozzákeverjük a liszteket, és összegyúrjuk. Szükség esetén adjunk még hozzá lisztet. Sózzuk és kicsit állni hagyjuk 5-10 percet. Majd 8 részre szedjük és kígyókat formázunk (ahogy Fanni mondaná), kb. 2 cm-nyi magasságú rudak legyenek belőle. Éles késsel 2-3 cm-es darabra vágjuk, és kb. 15 percig pihentetjük. Ezután  forrásban lévő vízben kifőzzük. Amikor feljön a víz tetejére, elkészült: szűrővel szedjük ki, mossuk le hideg vízzel és olajozott edénybe rakva tároljuk. A szósz általában paradicsomos szokott lenni, ha nincsen otthon paradicsom, kevés olaj és víz keverékén megpároljuk a hagymát, majd hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, és belekeverve a metélőhagymát lezárjuk. Aszalt paradicsommal megszórva, és a szósszal meglocsolva tálaljuk a gnocchi-kat. 

 


 
krumpli burgonya hagyma gnocchi recept
Recept

Paprikás-sajtos-sokmagvas kenyér

2016. December 01.

Ismét egy kenyérrecept, érdemes kipróbálni, nagyon finom.

Vegán saksuka
2016. December 21.
Karobtorta málnával
2016. December 27.
Vegán isler
2017. Január 04.
Pizzamuffin
2016. December 01.
Tavaszi "macskasaláta" :-)
2016. December 01.

Keresés a cikkekben