Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők!Léleképítő, Szerző: Tóth Sándor - 2020. Október 17. 361

Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők!

„Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők!”  

Zsolt. 127:1

 

            Az emberek mindig is szerettek eldicsekedni azzal, amit ők csináltak. Nincs is ebben semmi rossz, ha ez a dicsekvés egy egészséges keretek között marad, és nem válik olyan büszkeséggé, mint amilyenről a régi Babilon kapcsán olvasunk, amikor annak királya oly nagyon büszkén dicsekedett, hogy ő építette a várost. És hogy hol van a határ? Boldogan tölthet el bennünket minden általunk végzett munka eredményét látni, ha tudatában vagyunk annak, hogy az eredmény azért lehet itt a szemünk előtt, mert a mi Teremtő és Gondviselő Istenünk áldása volt a munkánkon. Lehet az egy szépen megépített épület, lehet az egy finoman elkészített étel a családnak, egy szépen megvarrt ruha, egy jól megszervezett program, és minden – minden, ami csak munkánknak köszönhető eredmény. Benne van a mi fáradozásunk, lehet, hogy ennek a fáradozásnak a nyomai még jelen vannak egy apró sérülés, egy vízhólyag, egy izomláz, egy fáradtságérzés formájában. De vajon eszünkbe jut-e az, hogy mégis mindez azért valósulhatott, meg, mert a mi fáradozásunkon rajta volt Isten áldása. Ő teremtette meg a feltételeket, ő adott erőt, mind testi erőt, mind lelki erőtezért volt kitartásunk  Amikor esetleg köszönetet vagy dicséretet kapunk az elvégzett munkáért, ne felejtsük el mi is kifejezni a hálánkat Istennek!

            Azt sem szabad elfelejteni, hogy nem Isten dolgozik helyettünk, hanem ránk bízza a munkát, és Ő az áldását adja munkánkra, és így lesz az eredmény. Hiába várnánk, hogy felépüljön a ház, hogy elkészüljön az ebéd, hogy megtörténjenek dolgok, ha mi magunk nem teszünk semmit. Nem Ő fog építeni, főzni stb., Ő a nélkülözhetetlen áldását adja a mi munkánkra. Nekünk kell hirdetni az evangéliumot, és az Ő áldása hatására lesz ennek eredménye. Nekünk kell a rászorulókat konkrét segítségben részesíteni, nekünk kell magunkról és családunkról gondoskodni, nekünk kell az egészséges életmódot folytatni, és most e járvány idején nekünk kell megtenni minden óvintézkedést. Isten is megteszi a magáét, és ezzel lesz meg az az eredmény, amely lehetővé teszi az emberiség életét és boldogulását e földi életben.


 
építők megvalósítás munka eredmény fáradozás
Léleképítő

A nagy találkozás

2020. Június 10.

A Biblia egyik legmeghatóbb történetével találkozunk A jelenések könyvének első fejezetében. János, a szeretett tanítvány közel száz éves már, a tanítványok közül rajta kívül senki sincs életben, már közel hetven éve annak, hogy Jézus, akit annyira szeretett, elköszönt tőle és megígérte, hogy visszajön értük.

Vass Albert idézet
2020. Július 26.
Várni ÉLMÉNY
2020. Június 24.

Keresés a cikkekben