Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők!Léleképítő, Szerző: Tóth Sándor - Október 17. 7

Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők!

„Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők!”  

Zsolt. 127:1

 

            Az emberek mindig is szerettek eldicsekedni azzal, amit ők csináltak. Nincs is ebben semmi rossz, ha ez a dicsekvés egy egészséges keretek között marad, és nem válik olyan büszkeséggé, mint amilyenről a régi Babilon kapcsán olvasunk, amikor annak királya oly nagyon büszkén dicsekedett, hogy ő építette a várost. És hogy hol van a határ? Boldogan tölthet el bennünket minden általunk végzett munka eredményét látni, ha tudatában vagyunk annak, hogy az eredmény azért lehet itt a szemünk előtt, mert a mi Teremtő és Gondviselő Istenünk áldása volt a munkánkon. Lehet az egy szépen megépített épület, lehet az egy finoman elkészített étel a családnak, egy szépen megvarrt ruha, egy jól megszervezett program, és minden – minden, ami csak munkánknak köszönhető eredmény. Benne van a mi fáradozásunk, lehet, hogy ennek a fáradozásnak a nyomai még jelen vannak egy apró sérülés, egy vízhólyag, egy izomláz, egy fáradtságérzés formájában. De vajon eszünkbe jut-e az, hogy mégis mindez azért valósulhatott, meg, mert a mi fáradozásunkon rajta volt Isten áldása. Ő teremtette meg a feltételeket, ő adott erőt, mind testi erőt, mind lelki erőtezért volt kitartásunk  Amikor esetleg köszönetet vagy dicséretet kapunk az elvégzett munkáért, ne felejtsük el mi is kifejezni a hálánkat Istennek!

            Azt sem szabad elfelejteni, hogy nem Isten dolgozik helyettünk, hanem ránk bízza a munkát, és Ő az áldását adja munkánkra, és így lesz az eredmény. Hiába várnánk, hogy felépüljön a ház, hogy elkészüljön az ebéd, hogy megtörténjenek dolgok, ha mi magunk nem teszünk semmit. Nem Ő fog építeni, főzni stb., Ő a nélkülözhetetlen áldását adja a mi munkánkra. Nekünk kell hirdetni az evangéliumot, és az Ő áldása hatására lesz ennek eredménye. Nekünk kell a rászorulókat konkrét segítségben részesíteni, nekünk kell magunkról és családunkról gondoskodni, nekünk kell az egészséges életmódot folytatni, és most e járvány idején nekünk kell megtenni minden óvintézkedést. Isten is megteszi a magáét, és ezzel lesz meg az az eredmény, amely lehetővé teszi az emberiség életét és boldogulását e földi életben.


 
építők megvalósítás munka eredmény fáradozás
Léleképítő

Illat, szeretet, áldás

Május 25.

Isten teremtette az illatot a fákba, a virágokba. Nemcsak a testnek, a léleknek is van illata. Most, amikor érezzük a tavasz illatát, gyakran jut eszembe ez a Bibliavers. Ó, milyen kellemes érzéssel tölt el a jó illat! A hölgyek szeretik a finom illatokat.

Tervezés
Augusztus 10.

Keresés a cikkekben