Vigyázat, valaki COVID-os közöttünk!Léleképítő, Szerző: Dr. Ősz-Farkas Ernő - 2020. Október 12. 379

Vigyázat, valaki COVID-os közöttünk!

Tesztelték és pozitív lett! A diagnózis egyértelmű, a vírus megtalálta és tápláléknak tekintette a testét. Eleinte csak láztünetek, majd, ha sikerül birtokba venni a tüdőt, nehéz légzés, általános gyengeség. A kerítésre, jól látható helyre piros papírt függesztettek: „Itt járványügyi megfigyelés alatt álló személy tartózkodik. Tilos a belépés.”

Őt is tesztelték, és ő is pozitív volt, már 12 éve. A piros papírnál is rosszabb bizonyítványa volt a közvélemény előtt. Mindenki tudta. Beszélni sem kell róla, csak a távolságot tartani. A törvény világos rendelkezése szerint nem kompatibilis a közösséggel, az istentisztelettel, a személyes kapcsolatokkal egy ilyen ember. Tisztátalan, reménytelen. Vérfolyásos. A tiszta tömeg elkerülte, nem beszélt vele csak róla. Tudta mindenki, hogy ő a hibás, magának kereste a bajt, Isten megbüntette, ezért nincs közük hozzá.

Miközben mindenki elkerülte, Jézus letért az útról és „véletlenül” pont arra ment, ahol a piros tábla volt. Csak Ő hallotta a nő hangtalan kiáltását, csak Ő vette észre a szemében a reménytelen fájdalmat, csak Ő látta meg, hogy pislákoló hite kapaszkodót keres. Egyetlen szükségben lévő, jelentéktelen, kivetett, tisztátalan ember eltérítette a sokkal nagyobb szenzációt ígérő Jairus-projekttől. Aznap csak egy tisztátalan gyógyult meg. A „tiszta tömeg” nem kapott életadó erőt Jézustól.

Mi közünk ehhez a történethez? Az egyik testvérünk, aki piros lapot kapott, nehezen vészelte át a házi karantént. Megkérdeztem tőle: hányan hívtak fel a gyülekezetedből, hányan ajánlották fel, hogy bevásárolnak neked, hány „imádkozunk érted” bátorítást kaptál? A válasz meglepett. Ma ő, mert valaki felelőtlen volt és nem védte amikor találkozott vele; holnap te lehetsz ebben a helyzetben. Nem kell fizikailag megérintened, mert csak Jézus tisztasága ragályos, a miénk nem, mert nem vagyunk azok. De megszólítani, az utcáról integetni neki, a kapuba tenni a vásárolt élelmiszert, imádkozni érte, a legjobb válasz. Tudni fogja, hogy így is ember, szeretve van és értékes. Ha a körülötted élők ajtaján látod a piros jelet, dobj egy cetlit a postaládába: itt a számom, szívesen segítek bármiben, együtt érzek! Jézus letért az útról érted, most rajtad a sor! (Lk 8:43–48; lásd még Mk 5:25–34)


 
covid segítség hit félelem

A szerzőről

Dr. Ősz-Farkas Ernő

1966-ban születtem Marosvásárhelyen. A gimnáziumba kémia-biológia szakra jártam. Kolozsváron, az Orvostudományi Egyetemen végeztem, a Gyógyszerészeti Karon. Ezután az Adventista Teológiai Főiskolán (Budapest) lelkészi diplomát szereztem. 1998-ban négy hónapot az USA-ban, Kaliforniában töltöttem, ahol táplálkozástudományt, közegészségügyet és mentálhigiénét tanultam Pacific Health Education Center oktatási intézményben, valamint a Weimar Intézetben életmód terápiára épülő klinikai gyakorlaton és képzésen vettem részt. 1994-től vagyok a Hetednapi Adventista Egyház Egészségügyi Szolgálatok Osztályának országos vezetője, 1999-től az Adventista Teológiai Főiskola óraadó tanára. A főiskola életmódtanácsadó és lelkigondozói szakirányú továbbképzésén bioetikát tanítok. 2000-2005 között a Boldog Élet magazin főszerkesztője voltam, ezután a lap kommunikációs vezetője lettem. Feleségem F. Krisztina, ő zongoratanárnő. 3 gyermekünk van, Ábel, Kincső és Mátyás.

2019. Május 14.A világ legrégebbi egészségügyi kódexeEgészség
2020. Április 09.Abrakolj a hegy alattLéleképítő
2020. Április 28.Hideg-meleg-meleg-hideg----és kész!Léleképítő
2020. Május 17.TömegparanoiaLéleképítő
2020. Június 24.Várni ÉLMÉNYLéleképítő
2020. Október 12.Vigyázat, valaki COVID-os közöttünk!Léleképítő
2020. November 10.Védekezve építünk és építve védekezünkLéleképítő
2020. December 09.Karácsonyi hisztériaBoldog Élet

Léleképítő

Másokat képessé tenni a változásra

2020. Július 19.

Isten képessé tud tenni olyan dolgokra, amivel másokon segíthetsz

Várni ÉLMÉNY
2020. Június 24.
A nagy találkozás
2020. Június 10.
Most…
2020. Május 27.
Mit mutatsz a családodnak?
2020. Április 25.

Keresés a cikkekben

Aktuális programok a közeledben