Vaníliás-mazsolás csiga



Recept, Szerző: Dankóné R. Magdi - 2016. December 01. 3008

Vaníliás-mazsolás csiga

Fanni mindene a karobos csiga, kókuszos csiga, vaníliás csiga, vagy éppen Bogyó. Mindegy, csak csigafiú legyen ;-). Szóval neki készült elsősorban ez a süti, merthogy a mazsola is óriási kedvenc. Sajnos elfogyott a tegnapi főzőkörön a teljes őrlésű liszt, így csak finomliszttel készült, de a receptben megadom a helyes verziót :-)

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
25 dkg teljes őrlésű liszt
3 dl növényi tej 
1,5 dl olívaolaj
2,5 dkg élesztő
3-4 ek. eritritol

--
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl növényi tej 
sok-sok mazsola (ízlés szerint)
vaníliapor, vagy vaníliás cukor

Elkészítés:

Az élesztőt cukros növényi tejben felfuttatjuk, majd a lisztekkel és olajjal együtt tésztát dagasztunk belőle, és 1 órát pihentetjük. Ez alatt megfőzzük a pudingot (meg az ebédet, ill. még elugrunk a játszóra is :-). A pudinghoz felforraljuk a tejet, kb. 0,5 dl tej kivételével, ebbe a pudingot keverjük be, és a forrásban lévő tejhez öntjük. Készre főzzük. lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, rákenjük a pudingot, teleszórjuk mazsolával, és henger alakúra feltekerjük. Szeleteket vágunk, melyeket lisztezett tepsibe teszünk. a tetejüket kevés növényi tejjel bekenjük. 

Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.

 


 
vaniliás csiga vanilia
Recept

Vegán saksuka

2016. December 21.

Nagyon finom egytálétel, melyet több nemzet is nemzeti ételként fogyaszt. Mi is megkóstoltuk. Tulajdonképpen egy felturbózott lecsóról van szó.

Tavaszi "macskasaláta" :-)
2016. December 01.
Vegán isler
2017. Január 04.
Karobtorta málnával
2016. December 27.

Keresés a cikkekben