Vaníliás-mazsolás csiga



Recept, Szerző: Dankóné R. Magdi - 2016. December 01. 6534

Vaníliás-mazsolás csiga

Fanni mindene a karobos csiga, kókuszos csiga, vaníliás csiga, vagy éppen Bogyó. Mindegy, csak csigafiú legyen ;-). Szóval neki készült elsősorban ez a süti, merthogy a mazsola is óriási kedvenc. Sajnos elfogyott a tegnapi főzőkörön a teljes őrlésű liszt, így csak finomliszttel készült, de a receptben megadom a helyes verziót :-)

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
25 dkg teljes őrlésű liszt
3 dl növényi tej 
1,5 dl olívaolaj
2,5 dkg élesztő
3-4 ek. eritritol

--
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl növényi tej 
sok-sok mazsola (ízlés szerint)
vaníliapor, vagy vaníliás cukor

Elkészítés:

Az élesztőt cukros növényi tejben felfuttatjuk, majd a lisztekkel és olajjal együtt tésztát dagasztunk belőle, és 1 órát pihentetjük. Ez alatt megfőzzük a pudingot (meg az ebédet, ill. még elugrunk a játszóra is :-). A pudinghoz felforraljuk a tejet, kb. 0,5 dl tej kivételével, ebbe a pudingot keverjük be, és a forrásban lévő tejhez öntjük. Készre főzzük. lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, rákenjük a pudingot, teleszórjuk mazsolával, és henger alakúra feltekerjük. Szeleteket vágunk, melyeket lisztezett tepsibe teszünk. a tetejüket kevés növényi tejjel bekenjük. 

Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.

 


 
vaniliás csiga vanilia
Recept

Karobtorta málnával

2016. December 27.

Vegán karobtorta málnával? IGEN!!!

Karobtorta málnával
2016. December 27.
Vegán saksuka
2016. December 21.
Tavaszi "macskasaláta" :-)
2016. December 01.

Keresés a cikkekben

Aktuális programok a közeledben