Az Úr jóságaLéleképítő, Szerző: Tonhaizer Anikó - 2020. Szeptember 30. 483

Az Úr jósága

„Az Úr jósága nem fogyatkozott meg, együttérzése nem ért véget. Megújul minden reggel.” (Jeremiás siralmai 3,22-23)


Életemben, ha vissza gondolok sokszor voltam csüggedt és reményvesztett. Hagytam, hogy ezek az érzések hatalmukba kerítsenek és uralkodjanak rajtam. Biztos Te is voltál már úgy, hogy azt gondoltad feladod, mert nem látsz reményt és kiutat csak nehézségeket.

Egyszer egy filmrészletet láttam. Háborús jelenet volt, körbe-körbe jártak a rabok egy udvaron, és ha valaki kiugrott a sorból, és próbált megszökni azonnal lelőtték. Az egyik nő reménytelenül gyalogolt körbe, egyszer csak odafordult a társához és azt mondta, hogy Ő kiugrik a sorból, akkor biztos lelövik, és vége lesz a szenvedéseinek. A barátnője biztatta, hogy ne tegye, mert akkor soha sem tudhatja meg, hogy mi fog történni vele később. Hallgatott rá, és csodás hosszú életet élt.

Sokszor eszembe jut ez a filmrészlet amikor feladnám, mert ki tudja Isten még mit tartogat számomra. Miért maradnék le ezekről a csodás dolgokról?

Lehet, hogy most nagyon nehéznek tűnik a helyzeted, nem látod a sok felhőtől a fényt. Ha körbe is vesz a sötétség bízz abban, hogy vége lesz, és a sok nehézség után csodálatos lesz Isten ajándékait élvezned. Eső nélkül nincs szivárvány. Ne bántsd meg Istent azzal, hogy nem bízol abban, hogy gondoskodik rólad minden körülmény között.

Bár a történet, amit láttam elég szélsőségesen szemlélteti az érzéseinket, de nem így van-e valóban? Ha sötétség vesz körül nem látod reálisan a helyzeted, azt hiszed ez már mindig így lesz, pedig ez nem így van!

Isten csodás dolgokat tartogat számodra. Az átélt nehézségek alkalmassá tesznek arra, hogy meglásd mások életében a nehézségeket. Ha nehéz küzdelmeket éltél meg, át tudod érezni mások küzdelmeit és nehézségeit, amiken már te is átéltél. Emlékezni fogsz rá, hogy milyen nehéz volt, és milyen keserű volt egyedül megküzdeni. Így ha körülötted vannak csüggedt emberek, nem lesznek a problémáikkal egyedül, mert Te ott leszel és segítesz, mint ahogy Isten is ott volt veled. J

Amennyiben időd engedi, hallgasd meg ezt az éneket! Köszönöm, hogy vagy! 


 
női osztály jóság világosság motiváció küzdelem
Léleképítő

Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít

2020. Május 13.

A pszichológusoknak az a dolga, hogy magyarázatot adjanak a különböző emberi viselkedésekre. Ez különösen igaz, az olyan viselkedésformákra, amikor valaki nem az elvártaknak megfelelően viselkedik...

Kötelező szervíz
2020. Július 29.
Lehetőség
2020. Április 12.
A jó szolga
2020. Május 20.

Keresés a cikkekben