Amikor gyermekeinkkel családi nyaralásra mentünkLéleképítő, Szerző: Bodnár Jánonsé Zsóka - Július 21. 37

Amikor gyermekeinkkel családi nyaralásra mentünk

Amikor gyermekeinkkel családi nyaralásra mentünk, tudtuk, hogy az út hosszú és fárasztó lesz.  A gyermekeink gyakran kérdezték „milyen lesz az a hely, ahova megyünk, mit fogunk ott csinálni, lesznek más gyerekek is?  Így telt el az út nagyrésze. Próbáltuk velük elképzeltetni a vágyott és pihenésre alkalmas helyet.

De gyakran jött a másik kérdés, különösen az út vége felé, hogy „mikor érünk oda, messze van még, sokat kell még menni?

A mi földi életünk egy nagy utazás, a hőn vágyott helyre a mennybe. Gyakran gondolunk erre a helyre? Szoktunk e ábrándozni az új világról vagy a mindennapi életünk rohanásai problémái elveszik tekintetünket a mennyről?

Milyen lesz a menny?

Isten Izrael népét egy kívánatos föld felé Kánaán földjére vezette. De mielőtt bementek volna, Mózes 12 kémet küldött ki, hogy nézze meg milyen lesz az új ország. Sajnos a kívánatos ország, csak 2 kém számára volt elérhető annak ellenére, hogy minden jót elmondtak arról az országról, még bizonyítékot is hoztak.

Ma, mi is a Mennyei Kánaán határánál vagyunk, Isten elküldte Ellen G. White -ot, hogy látomásaiban kémlelje ki nekünk az országot.

Vajon mit látott és tapasztalt?

„láttuk a nagy várost, ezüstösen pompázó házakat, réteket, amelyet a legkülönbfélék virágok díszítettek, állatokat melyek a legteljesebb egyetértésben éltek. Fenséges templomot, több mérföldnyi hosszúságú asztalt ezüstből, rajta az élet fájának gyümölcsét és még sok más gyümölcsöt. Látta, a megváltottak seregét Jézussal és hallotta Jézus hangját.

Az emberi nyelv kevés ahhoz, hogy leírhassam a menny dicsőségét. Amikor ez a jelenet teljesen kibontakozik előttem, a csodálkozástól a szavam is el áll. A menny rendkívüli és felülmúlhatatlan, szépségétől teljesen elbűvölve leteszem a tollat, és elragadtatva kiálltom: Micsoda szeretet! Mily csodás szeretet”! E. G. W. Korai Írások c. könyv.

Ezek után még nagyobb lett a vágyunk a menny felé? Vagy úgy érezzük, hogy ez számunkra innen a Földről elérhetetlen csak egy szép vágyakozás? Túl messze van még! Kételyeink vannak?

Éljük a mai napot is úgy, hogy sóvárgó érzés töltsön el a jobb világ iránt és mindennapi kéréseink között ez legyen a legelső „Jöjjön el a te országod” Mt 6:10. „Jövel Uram Jézus!” Jel 22:20.

Hiszem, hogy imánk meghallgatásra talál.


 
menny utazás szeretet
Léleképítő

Bárhogy néz ki az út, végig kell menni rajta!

Szeptember 23.

Nem rég valakitől hallottam ezt a mondatot, és azt vettem észre, hogy napközben is ezen gondolkodom. Milyen igaz! Bárhogy néz ki az út, végig kell menni rajta.

Várni ÉLMÉNY
Június 24.

Keresés a cikkekben