Okozzunk örömet az angyaloknak!Léleképítő, Szerző: Hegyes Horváth Géza - 2020. Július 18. 359

Okozzunk örömet az angyaloknak!

„A mennyei angyalok munkatársaivá kell lennünk, be kell mutatnunk Jézust a világnak. Az angyalok szinte türelmetlenül, sóvárogva várják együttműködésünket, mert ők emberi csatornákon át érintkezhetnek az emberekkel. Ha egész szívünkkel odaszentelődünk, átadjuk magunkat Krisztusnak, az angyalok örvendeznek, hogy a mi hangunk segítségével tárhatják fel Isten szeretetét” (Jézus élete, 243. o.).

Ha az őrzőangyalommal találkozom, lesz egy kérdésem hozzá: Hányszor toporgott türelmetlenül mellettem, hogy végre szólaljak meg és tegyek bizonyságot Isten irántam való szeretetéről. A fenti idézetből az derül ki számomra, hogy az angyalok szívesen bizonyságot tennének az embereknek Isten szeretetéről, de ők csak emberi eszközök által tehetik ezt meg (a történelemben volt néhány kivétel, de az általános az, hogy Isten emberi eszközök által munkálkodik, akik angyali segítséget kapnak szolgálatukhoz).

Ha komolyan veszem az idézetben leírtakat, nem kell félnem attól, hogy képzetlen vagyok, nem vagyok jó szónok, nem ismerem kívülről a Bibliát, nem vagyok jó kapcsolatteremtő, mert a sikerért az angyal vállalja a felőséget. Nekem csak szeretnem kell Istent, oda kell szentelődnöm az Ő szolgálatára, oda kell adnom magamat és a hangomat, és akkor az angyal az én hangom segítségével fog bizonyságot tenni Isten szeretetéről.

Ez egy örömhír, mert bizonyságtevő szolgálatom olyan hatékony lehet, mint egy angyal szolgálata. Isten nem teherként adta nekünk a róla szóló bizonyságtevés szolgálatát, hanem egy nagyszerű tapasztalatként és élményként, hogy az angyalok munkatársa lehetek, és a siker nem az én képességemen, hanem az angyal képességén múlik.

Te mennyi örömet okozol őrzőangyalodnak? Lesz miről beszélnetek majd!


 
angyal örzőangyal
Léleképítő

Kulcs az Istenhez

2020. Július 04.

Nincs hasonló a mi Istenünkhöz. De mit ér az Ő nagysága, hatalmassága, ha nem párosul az ember bizalmával. Hiába gondolják sokan, hogy a „láthatatlan” Isten bizonytalan, valójában a legbiztosabb dolog...

Nagy Istenem
2020. Október 22.
Felszólításra örülni?
2020. Április 26.
Összetartozás
2020. Június 05.
Pünkösd jelentősége
2020. Május 30.

Keresés a cikkekben

Aktuális programok a közeledben