Vegán gofri eperrel és citromos-kesudiós mártogatóssal



Recept, Szerző: Dankóné R. Magdi - 2016. December 01. 2554

Vegán gofri eperrel és citromos-kesudiós mártogatóssal

Hozzávalók a gofrihoz:

20 dkg zabliszt  + 30 dkg finomliszt  + 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
3 tk. foszfátmentes sütőpor
6-7 dl víz 
8 ek. olívaolaj
3 közepes alma, lereszelve
1 citrom héja
2 tk. vaníliás cukor/vanília
--
30 dkg eper
kb. 4-5 ek. eritritol
1/2 citrom leve
--
1 bio citrom héja
10 dkg kesudió
10 dkg natúr tofu
5-10 dkg eritritol
1 citrom leve

Elkészítés:
 
Egy nagy tálban keverjük össze a liszteket, a vaníliás cukrot (vaníliaport) és a foszfátmentes sütőport. Megmosást követően hámozzuk meg az almákat, majd egy másik tálban reszeljük le őket. A citromhéjat is reszeljük hozzá. Ezt adjuk hozzá ezt a lisztes-sütőporos-vaníliás keverékhez. Majd mindehhez fokozatosan adagolva keverjük a vizet és az olajat. Keverjük ki csomómentesen, ha kell, használjunk botmixert.  Süssük meg gofrisütőben. Az epret egy edényben a citromlével és eritritollal ízesítve pároljuk meg. A kesudiót előző este áztassuk be, majd tegyük kelyhes mixerbe, adjuk hozzá a többi alapanyagot és készítsünk mártogatóst. 

 


 
gofri recept sütés cukor vanilia liszt olaj alma eper
Recept

Vegán isler

2017. Január 04.

Egyik kedvenc édességem az isler, és most elkészítettem vegánul. Nagyon finom. Főzőkörön mutattuk be egyébként, még a tavalyi évben ezt a süteményt, csak akkor nem készült róla fotó.

Vegán isler
2017. Január 04.
Karobtorta málnával
2016. December 27.
Vaníliás-mazsolás csiga
2016. December 01.
Pizzamuffin
2016. December 01.
Vegán saksuka
2016. December 21.

Keresés a cikkekben