A pozitív gondolatok felemelnekLéleképítő, Szerző: Tonhaizer Anikó - 2020. Szeptember 10. 768

A pozitív gondolatok felemelnek

"Továbbá atyámfiai, ... amik csak tiszták, amik csak kedvesek, amik csak jó hírűek, ha van valami erény és ha van valami dicséret, ezekről gondolkodjatok!" (Fil 4,8)

 
Amikor nehézségek és kétségek vesznek körül, idézd fel azokat a kedves emlékeket, eseményeket amelyek sokat jelentettek Neked az életedben. Amikor telnek a hétköznapok, munkánk és kötelességeink végzése közben megfásulunk és belefáradunk a küzdelmekbe, a negatív gondolatok gyakrabban megtalálnak minket és ezt sugározzuk a környezetünkre. Ha csak negatív gondolataid vannak tudnod kell, hogy nem jó úton haladsz. A kimondott szónak nagy hatalma van, minden kimondott szó visszahat ránk, és a közelünkben élőket is befolyásolja.

Velem együtt döntsd el, hogy a mai napon minél több jó tapasztalatra emlékszel, és ezekért hálát adsz Istennek.

Nekem egy nagyon kedves történet jutott eszembe, ami mindig melegséggel tölti el a szívemet.

Pár évvel ezelőtt egy külföldi teológiai főiskolán éltünk a családommal. Egy nagyon lelkes fiatal teológus fiút ismerhettünk meg, aki Oroszországból érkezett, hogy tanulhasson és Isten szolgája legyen. Minden szolgálatban részt vett, segített ahol és amiben tudott. Nagyon lelkes és őszinte volt. Viszont pár hónap múlva megtudtuk, hogy sajnos haza utazik, mert nincs elég pénze a tanulmányai folytatásához. Összeszorult a szívem. Hogy lehetséges ez, hisz egy nemes ügy érdekében érkezett ide, az életét Isten szolgálatára szánta. Vajon aki a jó utat választja kap segítséget Istentől, meghallgatja kéréseit, számon tartja a sorsát?  Hamar választ kaptam erre a kérdésemre.

Pár nappal később mondták, hogy a szobájában az asztalán egy borítékban megtalálta a tanulmányokhoz szükséges összeget. Nem tudtuk meg, hogy ki helyezte oda a borítékot, de én nagyon örültem, hogy értéket látott ebben a fiúban. Azóta is ha eszembe jut ez a kedves történet újra és újra hálát adok Istennek, hogy akkor valakin keresztül segítséget nyújtott. Ez az ember nem szavakkal hanem tettekkel szeretett.

Milyen csodálatos, hogy Isten meghallgatja az imáinkat és megsegíti azokat akik jóra törekednek. Ha Te megteszed ami rajtad áll, Isten megteszi a többit. Ahol bezárul egy ajtó Isten nyit egy ablakot.

Amikor nehézségek vesznek körül, úgy érzed nincs remény, nincs lehetőség, emlékezz arra amikor Isten segítséget nyújtott Neked vagy valakinek a környezetedben. Nincs kilátástalan és reménytelen helyzet, Istennél nincs lehetetlen, kezében tartja az életed ma és minden nap amíg élsz!

Kívánom, hogy a héten vedd észre Isten kezét mindenben ami körül vesz. Ő ott van mindenben. Neked kell kinyitni a szemed, hogy meglásd, mennyi jót tesz értünk! Te az Övé vagy, és ha ezt el tudod fogadni melletted lesz mindig.

Áldott napot kívánok Neked.

 

Amennyiben időd engedi, hallgasd meg ezt az éneket! Köszönöm, hogy vagy!


 
nehézség erő bátorítás felemelés tapasztalat hit Isten jósága
Léleképítő

Isten közelében, komfortérzet

2020. Június 28.

23. zsoltár A Bibliaszöveg a Károli-fordításból hangzik el. "Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm..." (23. Zsoltár)

Jeruzsálem
2020. Szeptember 26.
Hiányzik a gyülekezet…
2020. Április 21.
A túlélés titka
2020. Június 07.

Keresés a cikkekben

Aktuális programok a közeledben