Bibliai szuperhősök: Noé, az engedelmesGyereksarok, Szerző: Gábor bácsi - 2016. December 29. 4254

Bibliai szuperhősök: Noé, az engedelmes

Nagyon régen, tíz nemzedékkel Ádám után élt egy Noé nevű férfi. Ez az ember nagyon közel állt Istenhez. Komolyan vette a hitét, ezért mindenben úgy szeretett volna élni, ahogyan azt Isten kérte tőle. A Biblia azt írja róla: “Noé igaz ember volt, feddhetetlen a maga nemzedékében. Az Istennel járt Noé.” (1Móz 6,9) Apja, Lámek sok történetet mesélhetett neki a nagypapájáról, Metúselahról, aki minden idők leghosszabb életű embere volt (Matuzsálemnek is szokták hívni, 969 évig élt), valamint dédnagypapájáról, Énókról, aki annyira szerette Istent, hogy Isten egy napon egyszerűen magával vitte a mennybe. Így Noé már kisfiú korában megtanulhatta, milyen jó dolog Istennek engedelmeskedve élni, milyen fontos Istenre hallgatni akkor is, ha éppen nem értjük, mit miért kér tőlünk.

Ennek a tanulságnak később hatalmas szerepe lett az életében. Amikor ugyanis felnőtt, Isten úgy döntött, hogy megtisztítja a Földet attól a sok bűntől, amivel az emberiség megterhelte, ezért akkora esőt küld, hogy a legmagasabb hegyet is ellepje a víz. Noét választotta ki arra, hogy egy hatalmas hajót (bárkát) építsen, amely mintegy 25 méter széles, 15 méter magas és 150 méter hosszú (ez egy focipálya méretének másfélszerese).

Hogy ki mennyire bízik Istenben, az abban mutatkozik meg a legjobban, hogy mit tesz, amikor Isten kérése nem tűnik értelmesnek. Nem tűnik érelmesnek egy hatalmas hajót építeni a szárazföld közepén. Nem tűnik értelmesnek hegyeket ellepő esőre készülni. Nem tűnik értelmesnek abban reménykedni, hogy ha Noé épít egy hajót, akkor abba mindenféle állat magától bemegy majd. Noé mégis hitt Isten szavának és engedelmeskedett. A végén kiderült, hogy jól tette. Minden úgy lett, ahogyan Isten előre megmondta, és akik korábban gúnyolódtak rajta, most mind belátták, hogy neki volt igaza.

A te életedben is lesz sok olyan helyzet, amikor úgy tűnik majd, mintha Isten furcsa dolgokat kérne tőled. Mégis jól teszed, ha hallgatsz rá. Furcsának tűnhet majd, hogy Isten azt kéri, szombaton ne dolgozz, hanem menj el a gyülekezetbe, hogy tanulhass róla. Furcsának tűnhet majd, hogy ne igyál meg olyan italokat, amelyeket mások meg fognak inni. Furcsa lehet az is, hogy ne dohányozz, amikor sok osztálytársad dohányozni fog. És furcsa lehet, hogy ne aludj együtt a szerelmeddel az esküvőd előtt, amikor nagyon sokan ezt fogják tenni a barátaid közül. Azonban érdemes kitartani! Isten mindig tudja, hogy mit miért kér, és a végén bőségesen megjutalmaz az engedelmességedért!


 
engedelmes noé özönvíz történet mese tapasztalat élmény gyerek hit barát hős
Gyereksarok

A természet Istenről beszél - "A leleményes csirke"

2017. Augusztus 23.

A tojásban fejlődő csirke nagyon gazdaságosan használja ki a tojás űrtartalmát. A nyakát behajtva és csőrével a hasa felé fordulva várja világra jöttének idejét.

A legboldogabb lustálkodó
2018. Február 01.
Évi barátja
2017. Február 13.
A természet Istenről beszél
2017. Szeptember 11.

Keresés a cikkekben