Bízzál leányom a te hited megtartott tégedLéleképítő, Szerző: Bodnár Jánonsé Zsóka - Június 13. 83

Bízzál leányom a te hited megtartott téged

„Bízzál leányom a te hited megtartott téged”
Lk 8:43-48

Ebben a gyógyulási történetben olyan nő szerepel, aki 12 éve beteg. Betegségét nem tudja senki mert azt szégyen elmondani. Minden pénzét az orvosokra költötte, de nem tudták meggyógyítani.

Remény támadt a szívében mikor Jézus gyógyításáról hallott. Mindent megtett, hogy Jézus közelébe kerüljön, de a tömeg miatt ez is reménytelen volt. Most már csak a titokban történő, Jézus ruhájának az érintése maradt számára, mit az első lehető alkalommal meg tett. Azonnal érezte, hogy változás állt be testében. Jézus érezte a gyógyító erő áradását az asszony felé. Jézus nyilvánosságra akarta hozni azt, amit az asszony titkolni akart.

Tekintetük találkozott, a nő Jézus elé lépett és hálakönnyek között adta tudtára az embereknek a titkát és csodálatos gyógyulását.

Ez egy csodálatos gyógyulásról szóló tapasztalat. Isten megígérte, hogy meggyógyít. De nem minden gyógyulásért mondott imára azonnal jön a válasz. Lehet, hogy semmi válasz nem jön és a beteg még rosszabb állapotba kerül.

Isten minden imát meghallgat és ismeri a szívek vágyát, de akarata szerint adja meg a választ és Ö tudja mi a legjobb számunkra.

Mindannyiunknak vannak ismerősei, akik betegségük matt, segítségre szorulnak. A lehetőségeinkhez képest segítsük őket, mert lehet, hogy ők is szégyellik állapotukat.

A szégyent már az első emberpár is azonnal érezte amikor a bűnt elkövette.

Rossz érzés a szégyenérzet. Nyomasztólag hat. De erőt kell venni és a célra nézni mert a szégyent felválthatja az öröm. Küzdeni kellett az asszonynak is önmagával, de a hőn vágyott gyógyulás legyőzte szégyent.

Segítsünk azoknak a nőknek, akik bántalmazottiak és szégyen érzés tölti el őket. Szeretettel, megértéssel gyógyítható a szégyen.

Legyen ez a mai nap a szégyenérzés leküzdése, egy új erő felszabadító érzése, egy új lehetőség megragadása, ezt Jézus üzeni ma számunkra:

Bízzál leányom a te hited megtart téged!


 
Léleképítő

Kulcs az Istenhez

Július 04.

Nincs hasonló a mi Istenünkhöz. De mit ér az Ő nagysága, hatalmassága, ha nem párosul az ember bizalmával. Hiába gondolják sokan, hogy a „láthatatlan” Isten bizonytalan, valójában a legbiztosabb dolog...

Hálaadás
Április 16.

Keresés a cikkekben