Bibliai Szuperhősök: MárkGyereksarok, Szerző: Gábor bácsi - 2016. December 15. 2669

Bibliai Szuperhősök: Márk

Te szoktál hallgatózni, amikor a szüleid más felnőttekkel beszélgetnek? Néha érdemes odafigyelni, hogy miről is van szó közöttük, és kik vannak a házunkban, mert kiderülhet, hogy egészen híres emberekkel találkozol. Így járt a fiatal Márk is. Anyukájának volt egy tetőtéri szobája, amelyet olykor bérbeadott, és Márk nagyon szeretett a felnőttek között forgolódni.Kíváncsian hallgatta, hogy mit beszélnek egymással. Egy napon 13 férfi vette ki az anyukája szobáját, akik itt fogyasztották el a húsvéti vacsorát. Látta, ahogy a csoport vezetője megtöri a kenyeret, majd szétosztja tanítványai között.Azt is látta, amikor megáldotta a poharat, átadta a mellette lévő tanítványnak, aki ivott belőle, és továbbadta a társainak. Amikor a férfiak kimentek az Olajfák hegyére, ő is utánuk ment. Aztán majdnem bajba került, mert a csoport vezetőjét a templomőrség elfogta a kertben, a tanítványok pedig szétszéledtek. Márkot is el akarták fogni, de amikor a katona elkapta a grabancát, ő kibújt az ingéből, és pucéran elmenekült. 


Ugye kitaláltad, mely eseményeknek lett egészen véletlenül szemtanúja a kíváncsi fiatalember? Márk Jézust látta az utolsó vacsorán, sőt ott volt mellette a Gecsemáné kertjében, amikor elfogták. Mindez nem hagyta nyugodni, így később is kereste a tanítványok társaságát. Az egyik apostollal, Péterrel annyira összebarátkozott, hogy az a fiának nevezte őt. Olyan jó barátok lettek, hogy Márk elkísérte Pétert missziós útjaira, amikor távoli helyekre ment, hogy az embereknek beszéljen Jézusról. Mivel Péter nem tudott olyan jól görögül, Márkot kérte meg, hogy tolmácsoljon neki. Így Márk olyan sokszor meghallgatta és lefordította Péter prédikációit, hogy a végén már fejből tudta azokat. Ezekből a prédikációkból állította össze azt a könyvet, amelyet ma „Márk evangéliuma“ néven ismerünk a Bibliában. Márk evangéliuma a legrégebbi, a legrövidebb és egyúttal a legmozgalmasabb evangélium. Míg a többi evangélium írója Jézus szavait örökítette meg, addig Márk arra helyezte a hangsúlyt, hogy Jézus mit tett.  
 


 
márk evangélium szuperhős hős történet mese taoasztalat tanulság gyerek
Gyereksarok

Sötétben világító "kisvonatok"

2018. Március 09.

Csendes vidéki este Brazíliában... Az erdőben egyszer csak parányi "vonat" jön elő az avarból! Két vörös "fényszóró" világítja meg útját, és 11 pár sárgászöld lámpa ég oldalán...

A legboldogabb lustálkodó
2018. Február 01.
Zenekar a fejben
2019. November 28.

Keresés a cikkekben