A szavaink „teremtő” erejeLéleképítő, Szerző: Mihalec Dóra - 2020. Június 08. 502

A szavaink „teremtő” ereje

Kisiskolás volt a lányunk, amikor egyik este lefekvéskor kiderült, nem mer egyedül maradni a szobájában, fél. Rövid faggatózás után elárulta, hogy az iskolában egy butaságot hallott, ami nagyon megrémítette őt. Megnyugtattuk őt, hogy ilyesmi nem is létezik, de ha létezne is, Isten mindenkinél és mindennél hatalmasabb, ezért a legjobb dolog, ha ilyenkor hozzá fordulunk imában. Isten a félelem helyett békét ad nekünk. Mindezt bibliai versekkel is alátámasztottuk, és lányunk megnyugodva aludt el.

Bennünk keresztényekben a Szentlélek által Isten teremtő ereje él, szavainknak teremtő ereje van. Isten a szavával teremtette meg világunkat, Jézus pedig szava által betegeket gyógyított, halottakat támasztott fel, új szívet adott. A Rómabeliekhez írt levélben olvashatjuk: „...létre hívja a nem létezőket” (Róm 4,17).

Nekünk szülőknek is lehetőségünk van olyan tulajdonságokat előhívni a gyermekünkben, amelyet szívesen látnánk, vagy amelyeknek most épp az ellenkezőjét tapasztaljuk meg. Megtehetjük, hogy gyermekeinkbe olyan dolgot ültetünk el, amely még nincs ott.

A lányunk esetében a bátorságot, az ima erejének megtapasztalását és az Istenbe vetett bizalmat ültettük el egykor.

A kisgyermekes szülők tekintéllyel rendelkeznek gyermekeiknél.  Mindaz, amit mondunk befolyással bír. „Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is” – mondja a Szentírás (Gal 6,7). Egyes kimondott szavak után viszonylag gyorsan meg fogjuk látni, hogy szavaink hogyan fejtik ki hatásukat gyermekeink életében. Például abból, milyen szavakat ejt ki a gyerek a száján. Vannak azonban olyan hatások is, amelyek nem mindjárt mutatkoznak meg, a gyermek lelkében bontakoznak ki.

Szavainkkal befolyásolhatjuk gyerekeink jövőjét pozitív és negatív irányba is. Fejezzük ki reményünket gyerekeink jövőjével kapcsolatosan, akkor is, ha hibáztak. Isten sohasem veszíti el a velük kapcsolatos reményt, ezért mi se adjuk fel soha! Ezt fejezhetjük ki a következő mondatokkal is: „Én már most örülök, hogy mi minden lehet majd belőled.” „Együtt megoldjuk.” „Majd meg fogod tanulni.”


 
Léleképítő

Az aranylemez és a Szentírás

2020. Május 18.

A Voyager 1 és a Voyager 2 űrszondákat 43 évvel ezelőtt indították útnak. A feladatuk a Naprendszer külső bolygóinak a vizsgálata volt, és mivel fennállt a lehetősége, hogy Voyager 1 a Naprendszerből is kijut, elhelyeztek benne egy aranylemezt...

Legyél Te a válasz!
2020. Június 26.
Kinek van hatalma?
2020. Július 20.
Hálaadás
2020. Április 16.

Keresés a cikkekben

Aktuális programok a közeledben