Illat, szeretet, áldásLéleképítő, Szerző: Tokics Marika - Május 25. 149

Illat, szeretet, áldás

„Mert Krisztus jó illata vagyunk Isten dicsőségére…” (2Korinthus 2:15)

 

Isten teremtette az illatot a fákba, a virágokba. Nemcsak a testnek, a léleknek is van illata. Most, amikor érezzük a tavasz illatát, gyakran jut eszembe ez a Bibliavers. Ó, milyen kellemes érzéssel tölt el a jó illat! A hölgyek szeretik a finom illatokat.

A Női Szolgálatok Osztálya évek óta készít kis ajándékcsomagot levendulából, a rajta lévő kártyán ez olvasható: „Legyél jó illat a környezeted számára!”

Az Istenben hívő ember „Krisztus jó illata … Isten dicsőségére.” Lehet-e szebbet, jobbat mondani valakiről annál, hogy jó illatot áraszt bárhol van?

Ahogy a koronavírus-járvány lassan elcsendesedik, és többet lehetünk a szabadban, látjuk a természet szépségét, érezhetjük a különböző virágok finom illatát. Isten azért adta számunkra az illatot, mert szeret bennünket, embereket. Szeret Téged és szeret engem!

A szeretet himnuszát Pál apostol különlegesen fogalmazza meg: „Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengő cimbalom. És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyükről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok. És ha vagyonomat mind felétetem is, és ha testemet tűzre adom is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi hasznom abból … Most azért, megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig legnagyobb a szeretet”  (1Korinthus 13:1-3, 13).

Ha valamit szeretet nélkül teszünk, az jóvátehetetlen károkat okozhat. Érdemes tehát szeretettel szolgálni, hogy áldássá váljunk mások számára.

Isten ajándékozza az áldást számunkra, sőt kiterjeszti azt a családunkra, a gyülekezetünkre, és a környezetünkre, erre a rohanó, nyüzsgő, pihenni ritkán megálló emberre, aki kevés időt szán arra, hogy találkozzon a Teremtővel.

Bárcsak többet hajolnánk az Ige fölé, hogy megosszuk az Ő szeretetét és áldását azokkal, akik körülöttünk élnek! Kívánom a Női szolgálatok Osztálya nevében, hogy legyetek áldottak és legyetek áldássá!  


 
illat teremtés szolgálat
Léleképítő

Énekeljetek az Úrnak

Május 16.

Ma szombat van. A reggeli órákban, amikor talán éppen ezeket a sorokat olvasod, már készülődni szoktál a gyülekezetbe. Egy hét elteltével alig várod, hogy újra találkozhass a testvéreiddel, barátaiddal, és együtt dicsőítsd velük az Urat énekben, imában.

Összetartozás
Június 05.

Keresés a cikkekben