Bibliai szuperhősök: Eszter aki jókor volt jó helyenGyereksarok, Szerző: Gábor bácsi - 2016. December 01. 2455

Bibliai szuperhősök: Eszter

Elgondolkodtál már azon, hogy miért éppen abba a családba születtél bele, miért éppen abban az utcában laksz, miért éppen abba az iskolába jársz? Vannak dolgok, amelyekbe nincs beleszólásunk, ám kiderülhet, hogy Isten meghatározott céllal állít bennünket oda, ahol éppen vagyunk.

Eszter gyönyörű fiatal lány volt, aki egy idegen országban, Perzsiában élt. A szüleit korán elveszítette, így a nagybácsija, Mordokaj nevelte fel. Amikor kihirdették a birodalomban, hogy a király feleséget keres és össze kell gyűjteni az országban a legszebb fiatal lányokat, Esztert is behívták a palotába. Egy évig kenegették mindenféle szépítőszerekkel és tanították az udvari etikettre, hogy mit illik a palotában és mit nem. Amikor Ahasvérós király meglátta őt, azonnal megszerette és nem volt kérdéses számára: Eszter lesz az új királynő.

Közben a király főtanácsadója, Hámán nagyon gonosz terven dolgozott. Szerette volna kiirtani a birodalomban élő összes zsidót, és egy szerencsétlen pillanatban sikerült ehhez a király beleegyezését is megszereznie. Eszter nagyon megijedt, amikor meghallotta a hírt. Ő maga is zsidó volt (amit a király nem tudott), és a népét is nagyon féltette. A nagybácsija ekkor azt mondta: „Éppen a mostani idő miatt jutottál e királynői méltóságra.“ Eszter ekkor értette meg, hogy nincsenek véletlenek. Nem véletlenül volt olyan szép, került a palotába, nyerte meg a szépségversenyt, lett királynő. Befolyását felhasználva megmentette az egész népét a pusztulástól.

Eszter a példája annak, hogy nemcsak erővel, csodákkal, ékesszólással válhat valaki hőssé, hanem bájjal, kedvességgel, szépséggel és értelemmel is. Ha legközelebb olyan helyzetben találod magad, amelybe nem szerettél volna kerülni, szemrehányó miértek helyett inkább azt kérdezd meg: „Vajon milyen céllal engedte Isten, hogy ebbe a helyzetbe kerüljek? Milyen jó dolgot akar kihozni ebből a helyzetből a magam és mások javára? Hogyan lehetnék ebben a helyzetben is Isten képviselője, hőse?“ Ha ezeket a kérdéseket teszed fel, akkor a mindennapi dolgokban is felismerheted azokat a lehetőségeket, amelyeket Isten elkészített számodra, hogy az ő kis hősévé válhass!


 
mosoly eszter királynő mese történet tapasztalat élmény gyerek
Gyereksarok

Bibliai szuperhősök: Noé, az engedelmes

2016. December 29.

Nagyon régen, tíz nemzedékkel Ádám után élt egy Noé nevű férfi. Ez az ember nagyon közel állt Istenhez. Komolyan vette a hitét, ezért mindenben úgy szeretett volna élni, ahogyan azt Isten kérte tőle.

Évi barátja
2017. Február 13.
A legboldogabb lustálkodó
2018. Február 01.

Keresés a cikkekben