Bibliai szuperhősök: Dávid Csillag születikGyereksarok, Szerző: Gábor bácsi - 2016. December 01. 2861

Bibliai szuperhősök: Dávid

Mondták már neked, hogy „Kicsi vagy te még ehhez!“ vagy, hogy „Ne üsd az orrod a felnőttek dolgába!“? Mai szuperhősünk is pontosan így járt.

Dávid volt apja hét fia közül a legkisebb. A többiek nemcsak idősebbek, de magasabbak, izmosabbak és jobb kiállásúak is voltak, mint ő. Mindez azonban nem törte le a kedvét. Tudta magáról, hogy értékes, és Isten nagy dolgokra hívta el. Félelmet nem ismerő bátorsággal őrizte apja juhait, amikor oroszlán vagy medve támadta meg a nyájat, akkor mindig megvédte a rábízott állatokat. Mindemellett finomlelkű fiú is volt, szívesen írt verseket, dalokat és szerette a lantot pengetni.

Egy napon Saul királyt furcsa betegség kezdte el gyötörni. Rossz kedvű volt, ingerült és ideges. Ma úgy mondanánk, depressziós lett. Egyik embere azt tanácsolta, hogy hívasson valakit, aki jól tudja a lantot pengetni, és a lágy muzsika majd megnyugtatja. El is kezdődött a tehetségkutatás. A király emberei keresték, hogy ki is lenne a legalkalmasabb a feladatra. Ötleteltek, castingoltak, mire végül jelentkezett valaki, hogy ő tud egy ilyen embert: „Láttam a betlehemi Isai egyik fiát, aki tud lantot pengetni, derék férfi, harcra termett, okos beszédű, daliás ember, és vele van az ÚR” (1Sámuel 16:18). Így került az ifjú Dávid a királyi palotába. Minden alkalommal, amikor a király rosszul érezte magát, Dávid a gyönyörű dallamaival elűzte rossz kedvét és a király ismét vidám és kedves lett. Így lett Dávid az ismeretlen pásztorfiúból a királyi palotában zenélő sztárrá.

Azután kitört a háború. A filiszteusok megtámadták Izraelt, és egy 3,5 méter magas férfi, Góliát valósággal rettegésben tartotta Saul király seregét. Senki sem volt, aki ki mert volna állni ellene, pedig a király mindent megígért annak, aki legyőzi az ellenséges katonát: vagyont, a lánya kezét, sőt örök adómentességet az egész családjának. Amikor a nagy hadvezérek odébbálltak, Dávid előállt egy szál parittyával és öt kővel. Ennyi kellett ahhoz, hogy leterítse az óriást és megmentse az országot.

Ezután már mindenki ismerte őt. Az emberek messziről köszöntek neki, a lányok dalokat énekeltek róla. Később ő lett az új király az országban, sőt az ő leszármazottja volt Jézus, a világ Megváltója.

Az igazi csillagok nem a tévében születnek, nem azok az emberek, akik dalokat énekelnek vagy filmekben szerepelnek. Az igazi csillagok azok az emberek, akik a bajban bátran kiállnak, akik merik használni azokat a képességeket, amelyeket Isten adott nekik, akik kitartanak Isten mellett akkor is, amikor mások megfutamodnak. Szeretnél te is csillag lenni?


 
szuperhős Dávid történet mese gyerek király
Gyereksarok

Bibliai szuperhősök: Noé, az engedelmes

2016. December 29.

Nagyon régen, tíz nemzedékkel Ádám után élt egy Noé nevű férfi. Ez az ember nagyon közel állt Istenhez. Komolyan vette a hitét, ezért mindenben úgy szeretett volna élni, ahogyan azt Isten kérte tőle.

A természet Istenről beszél
2017. Szeptember 11.
Évi barátja
2017. Február 13.
A legboldogabb lustálkodó
2018. Február 01.

Keresés a cikkekben