Imádság, gyógyulás, érettségiLéleképítő, Szerző: Tokics Marika - Május 06. 202

Imádság, gyógyulás, érettségi

„Gyönyörködjél az Úrban és megadja neked szíved kéréseit.” (Zsoltárok 37:5)

 

Isten Igéje mindig hoz meglepetést számunkra. Megajándékoz örömmel, bátorít, megerősít. A Teremtő Istenhez imádságban fordulhatunk. S napjainkban sok ostromló kérés hangzik el: „Segíts meg!... Gyógyítsd meg!… Fékezd meg a járványt!… Adj munka lehetőséget!…”

Milyen gyorsan, néhány hét alatt megváltozott az életünk a világjárvány miatt, s el kell fogadni. Sokan mondják le hazai vagy külföldi nyaralásaikat. A képernyőn keresztül láthatjuk egymást, a tanárok a diákokat. Ülünk a komputer előtt és végezzük a munkánkat, küldjük az üzeneteket, és abban reménykedünk, hogy nemsoká véget ér a COVID-19 fertőzés.

A bizonytalan világban azonban van egy biztos pont: Isten. Ő most hív téged: „Gyönyörködjél az Úrban és megadja neked szíved kéréseit.” (Zsoltárok 37:5).

A világ különböző részein nők ezrei indítottak el imaláncot a Hetednapi Adventista Egyház Női Szolgálatok Osztályának kezdeményezésére. Mindennap, ugyanabban az időben ezrek és tízezrek fohásza száll fel a Mindenható felé, hogy gyógyuljanak meg a betegek, legyen Isten az orvosokkal és ápolókkal, a lelkészekkel, Egyházunkkal, országunk vezetőivel…

Gyülekezetünk egyik nő tagja is megfertőződött a vírustól. A közösségben, szívvel-lélekkel imádkoztunk érte. Hisszük, hogy a buzgón elmondott imádságok segítettek a gyógyulásában. S láss csodát! Ildi hite megerősödött, mosolyog, gyönyörködik Istenben, tervezi a jövőt.  

Az imádságnak van ereje, ha gyönyörködünk az Úrban.

Timi az elmúlt napokban írásbeli érettségi vizsgát tett. Imádságban kerestük Istent: legyen vele, adjon neki értelmet, jó eredménnyel megfelelni a vizsgán. Tegnap este üzenetet küldtem neki:

– Mit gondolsz, hogy sikerült a vizsgád?  

– Jól sikerült, örülök… remélem 90 százalék feletti lesz az eredmény.”


 
imádság ima gyógyulás tapasztalat vizsga tanulás
Léleképítő

Látás

Június 19.

Habakuk könyvének bevezető része ama nagy teher rövid részletezéséről szól, melyet a próféta az ő Kr.e. 7. századi szolgálatának kezdetén látott maga előtt. E lelki teher alapját a babiloni fogságot megelőző időszakban tapasztalható erkölcsi romlás, erőszak, igazságtalanság és törvénytelenség képezte.

Keresés a cikkekben