Imádság, gyógyulás, érettségiLéleképítő, Szerző: Tokics Marika - 2020. Május 06. 466

Imádság, gyógyulás, érettségi

„Gyönyörködjél az Úrban és megadja neked szíved kéréseit.” (Zsoltárok 37:5)

 

Isten Igéje mindig hoz meglepetést számunkra. Megajándékoz örömmel, bátorít, megerősít. A Teremtő Istenhez imádságban fordulhatunk. S napjainkban sok ostromló kérés hangzik el: „Segíts meg!... Gyógyítsd meg!… Fékezd meg a járványt!… Adj munka lehetőséget!…”

Milyen gyorsan, néhány hét alatt megváltozott az életünk a világjárvány miatt, s el kell fogadni. Sokan mondják le hazai vagy külföldi nyaralásaikat. A képernyőn keresztül láthatjuk egymást, a tanárok a diákokat. Ülünk a komputer előtt és végezzük a munkánkat, küldjük az üzeneteket, és abban reménykedünk, hogy nemsoká véget ér a COVID-19 fertőzés.

A bizonytalan világban azonban van egy biztos pont: Isten. Ő most hív téged: „Gyönyörködjél az Úrban és megadja neked szíved kéréseit.” (Zsoltárok 37:5).

A világ különböző részein nők ezrei indítottak el imaláncot a Hetednapi Adventista Egyház Női Szolgálatok Osztályának kezdeményezésére. Mindennap, ugyanabban az időben ezrek és tízezrek fohásza száll fel a Mindenható felé, hogy gyógyuljanak meg a betegek, legyen Isten az orvosokkal és ápolókkal, a lelkészekkel, Egyházunkkal, országunk vezetőivel…

Gyülekezetünk egyik nő tagja is megfertőződött a vírustól. A közösségben, szívvel-lélekkel imádkoztunk érte. Hisszük, hogy a buzgón elmondott imádságok segítettek a gyógyulásában. S láss csodát! Ildi hite megerősödött, mosolyog, gyönyörködik Istenben, tervezi a jövőt.  

Az imádságnak van ereje, ha gyönyörködünk az Úrban.

Timi az elmúlt napokban írásbeli érettségi vizsgát tett. Imádságban kerestük Istent: legyen vele, adjon neki értelmet, jó eredménnyel megfelelni a vizsgán. Tegnap este üzenetet küldtem neki:

– Mit gondolsz, hogy sikerült a vizsgád?  

– Jól sikerült, örülök… remélem 90 százalék feletti lesz az eredmény.”


 
imádság ima gyógyulás tapasztalat vizsga tanulás
Léleképítő

Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít

2020. Május 13.

A pszichológusoknak az a dolga, hogy magyarázatot adjanak a különböző emberi viselkedésekre. Ez különösen igaz, az olyan viselkedésformákra, amikor valaki nem az elvártaknak megfelelően viselkedik...

Látás
2020. Június 19.
Több, mint gondolnád…
2020. Július 22.

Keresés a cikkekben