Minden nehéz helyzetben mi vagyunk a győztesekLéleképítő, Szerző: Hegyes Horváth Géza - 2020. Május 03. 915

Minden nehéz helyzetben mi vagyunk a győztesek

„Mi választhat el bennünket Krisztus szeretetétől? Elnyomás, szenvedés, nyomor, nehézségek, üldözés, éhínség, ruhátlanság, életveszély, vagy akár ha meg is ölnek bennünket? Nem, egyik sem…  Mindezek ellenére, minden nehéz helyzetben mi vagyunk a győztesek… Mert Isten szeretetétől semmi, de semmi nem tud minket elválasztani — ebben egészen biztos vagyok! Sem halál, sem élet… semmiféle teremtmény sem választhat el bennünket Isten irántunk való szeretetétől” (Róm 8:35-39, ERV).

Csodálatra méltó Pál apostol Istenbe vetett bizalma és bizonyossága. Isten ezzel a bizonyossággal akar megajándékozni minden keresztényt. Ez a bizonyosság nem azt jelenti, hogy nem érik rossz dolgok a keresztényt. Pál felsorol jó néhányat ezek közül, de ez nem jelenti azt, hogy csak ennyi baj érhet bennünket, hanem a felsorolás inkább azt jelenti, hogy minden elképzelhető dolog megtörténhet velünk. Mindennek ellenére Pál bizonyossága azt sugallja, hogy érdemes kereszténynek lenni! A keresztény ember rendelkezik egy olyan erőforrással, amit e világon semmi más nem biztosíthat, csak egyedül Isten.

 

Ebben a rövid szakaszban sok hangsúlyos és erőteljes kifejezés hangzik el, amelyek Pál ámulatba ejtő, teljes, rendíthetetlen bizonyosságát fejezik ki:

„nem, egyik sem” - Miután felsorol néhányat a lehetséges nehézségek közül, felteszi a kérdést, hogy ezek közül melyik választhat el bennünket Isten szeretetétől. A válasz: „egyik sem”.

„minden nehéz helyzetben mi vagyunk a győztesek” – Pál erről is teljes mértékben meg van győződve. A keresztény ember számára a kudarc NEM alternatíva.

„Isten szeretetétől  semmi, de semmi nem tud minket elválasztani” Pál ebben sem kételkedik.

„ebben egészen biztos vagyok” – kétely nem fér hozzá, kérdés fel sem merül.

Ez a bizonyosság jellemezte Pál életét és ez tette őt kiegyensúlyozott, örömteli, megelégedett és boldog kereszténnyé még a nehéz körülmények között is.

Sokat tanulhatunk tőle!


 
pálapostol bizalom bizonyosság győztes
Léleképítő

Mi az erősek…

2020. Július 11.

„Mi az erősek…”? Az erőt különleges, csodálatra méltó képességnek tartjuk, kevesek kiváltságának, de az ő esetükben is mulandónak.

Pészah ünnepe
2020. Április 13.
Hogyan tovább?
2020. Június 06.
A jó szolga
2020. Május 20.
A legismertebb siketvak
2020. Június 24.

Keresés a cikkekben