Hideg-meleg-meleg-hideg----és kész!Léleképítő, Szerző: Dr. Ősz-Farkas Ernő - Április 28. 260

Hideg-meleg-meleg-hideg----és kész!

A bibliai történet szerint, a Jordán folyó vizében valaki egy halálos betegségtől meggyógyult.

Naámán bélpoklos lett, de egy zsidó rabszolgalány tanácsára felkereste Elizeus prófétát. A főember megbotránkozott a próféta receptjén. Szolgái érvelése segített és adott egy esélyt a gyógymódnak. A hetedik Jordán vizébe való merülés meghozta a kívánt hatást. Naámán meggyógyult. A hadvezér és a környezete is Isten csodájaként élte meg a történetet. A lelki tanulságok megértése mellett érdekes ismételten megállapítani, hogy Isten egy természetes gyógymódot használ fel a csoda eszközéül.

Majdnem háromezer évvel később egy fiatal teológus hallgató, abban az időben gyógyíthatatlan, halálos betegség utolsó fázisába kerül. TBC-s betegként, magas lázzal már vért köpött minden köhögési roham alatt. A könyvtárban talált egy 200 évvel korábban írt művet, amelynek hatására a Duna jeges vizében minden nap megmártózott. A fiatalember meggyógyult. A módszert tovább fejlesztette, amit nagy sikerrel alkalmazott más betegeken is. Szerzetesként a kolostort életmódközponttá alakította és a kis település világhírű fürdőváros lett, a gyógymódja pedig minden wellness központban megjelent. A teológus, filozófus, szerzetes neve Sebastian Kneipp (1821-1897), Bad Wörishofen bajor város ikonikus alakja.

Bárki kipróbálhatja a Kneipp kúra legegyszerűbb formáját. A reggeli zuhany után öntsünk hideg vizet előbb a végtagokra, majd a test többi részére. Akinek van lehetősége a harmatos fűben, majd köves talajon gyalogolni néhány percet, tudni fogja mire gondolt Kneipp.

Ahogy Naámán tette, ma is sokan mosolyognak az egyszerű természetes gyógymódok hallatán. Az egészség őrzése sok szempontból a kezünkben van, a saját döntésünkön múlik. A természetes gyógymódok kitartó használata eredményre vezethet. A hatás 2-3 hét után jelentkezik. Mindkét történet felhívja a figyelmet arra, hogy az ember nemcsak test. A lelki egyensúly, az Istennel való kapcsolat, a gyógyulás és a jólét fontos pillére. Mindez nem jelenti azt, hogy a vízterápia vagy a természetes gyógymódok mindent megoldanak. De érdemes több figyelmet szentelni az egyszerű életmódnak, ami ma is csodákat tehet.

 

 


 
víz egészség kúra betegség zuhany gyógymód terápia

A szerzőről

Dr. Ősz-Farkas Ernő

1966-ban születtem Marosvásárhelyen. A gimnáziumba kémia-biológia szakra jártam. Kolozsváron, az Orvostudományi Egyetemen végeztem, a Gyógyszerészeti Karon. Ezután az Adventista Teológiai Főiskolán (Budapest) lelkészi diplomát szereztem. 1998-ban négy hónapot az USA-ban, Kaliforniában töltöttem, ahol táplálkozástudományt, közegészségügyet és mentálhigiénét tanultam Pacific Health Education Center oktatási intézményben, valamint a Weimar Intézetben életmód terápiára épülő klinikai gyakorlaton és képzésen vettem részt. 1994-től vagyok a Hetednapi Adventista Egyház Egészségügyi Szolgálatok Osztályának országos vezetője, 1999-től az Adventista Teológiai Főiskola óraadó tanára. A főiskola életmódtanácsadó és lelkigondozói szakirányú továbbképzésén bioetikát tanítok. 2000-2005 között a Boldog Élet magazin főszerkesztője voltam, ezután a lap kommunikációs vezetője lettem. Feleségem F. Krisztina, ő zongoratanárnő. 3 gyermekünk van, Ábel, Kincső és Mátyás.

2019. Május 14.A világ legrégebbi egészségügyi kódexeEgészség
Április 09.Abrakolj a hegy alattLéleképítő
Április 28.Hideg-meleg-meleg-hideg----és kész!Léleképítő
Május 17.TömegparanoiaLéleképítő
Június 24.Várni ÉLMÉNYLéleképítő

Léleképítő

Itt vagyok én, küld el engem!

Április 14.

Pál üzenete egy tanítványnak, Timóteusnak szól, ugyanakkor nekünk is, akik Krisztus tanítványainak valljuk magunkat. A tanítványt az jellemzi, hogy bizonyságot tesz Mesteréről....

Kis gyermekek
Április 29.
Látás
Június 19.
Jusson eszedbe!
Szeptember 16.
Lehetőség
Április 12.

Keresés a cikkekben