Hideg-meleg-meleg-hideg----és kész!Léleképítő, Szerző: Dr. Ősz-Farkas Ernő - 2020. Április 28. 1039

Hideg-meleg-meleg-hideg----és kész!

A bibliai történet szerint, a Jordán folyó vizében valaki egy halálos betegségtől meggyógyult.

Naámán bélpoklos lett, de egy zsidó rabszolgalány tanácsára felkereste Elizeus prófétát. A főember megbotránkozott a próféta receptjén. Szolgái érvelése segített és adott egy esélyt a gyógymódnak. A hetedik Jordán vizébe való merülés meghozta a kívánt hatást. Naámán meggyógyult. A hadvezér és a környezete is Isten csodájaként élte meg a történetet. A lelki tanulságok megértése mellett érdekes ismételten megállapítani, hogy Isten egy természetes gyógymódot használ fel a csoda eszközéül.

Majdnem háromezer évvel később egy fiatal teológus hallgató, abban az időben gyógyíthatatlan, halálos betegség utolsó fázisába kerül. TBC-s betegként, magas lázzal már vért köpött minden köhögési roham alatt. A könyvtárban talált egy 200 évvel korábban írt művet, amelynek hatására a Duna jeges vizében minden nap megmártózott. A fiatalember meggyógyult. A módszert tovább fejlesztette, amit nagy sikerrel alkalmazott más betegeken is. Szerzetesként a kolostort életmódközponttá alakította és a kis település világhírű fürdőváros lett, a gyógymódja pedig minden wellness központban megjelent. A teológus, filozófus, szerzetes neve Sebastian Kneipp (1821-1897), Bad Wörishofen bajor város ikonikus alakja.

Bárki kipróbálhatja a Kneipp kúra legegyszerűbb formáját. A reggeli zuhany után öntsünk hideg vizet előbb a végtagokra, majd a test többi részére. Akinek van lehetősége a harmatos fűben, majd köves talajon gyalogolni néhány percet, tudni fogja mire gondolt Kneipp.

Ahogy Naámán tette, ma is sokan mosolyognak az egyszerű természetes gyógymódok hallatán. Az egészség őrzése sok szempontból a kezünkben van, a saját döntésünkön múlik. A természetes gyógymódok kitartó használata eredményre vezethet. A hatás 2-3 hét után jelentkezik. Mindkét történet felhívja a figyelmet arra, hogy az ember nemcsak test. A lelki egyensúly, az Istennel való kapcsolat, a gyógyulás és a jólét fontos pillére. Mindez nem jelenti azt, hogy a vízterápia vagy a természetes gyógymódok mindent megoldanak. De érdemes több figyelmet szentelni az egyszerű életmódnak, ami ma is csodákat tehet.

 

 


 
víz egészség kúra betegség zuhany gyógymód terápia

A szerzőről

Dr. Ősz-Farkas Ernő

1966-ban születtem Marosvásárhelyen. A gimnáziumba kémia-biológia szakra jártam. Kolozsváron, az Orvostudományi Egyetemen végeztem, a Gyógyszerészeti Karon. Ezután az Adventista Teológiai Főiskolán (Budapest) lelkészi diplomát szereztem. 1998-ban négy hónapot az USA-ban, Kaliforniában töltöttem, ahol táplálkozástudományt, közegészségügyet és mentálhigiénét tanultam Pacific Health Education Center oktatási intézményben, valamint a Weimar Intézetben életmód terápiára épülő klinikai gyakorlaton és képzésen vettem részt. 1994-től vagyok a Hetednapi Adventista Egyház Egészségügyi Szolgálatok Osztályának országos vezetője, 1999-től az Adventista Teológiai Főiskola óraadó tanára. A főiskola életmódtanácsadó és lelkigondozói szakirányú továbbképzésén bioetikát tanítok. 2000-2005 között a Boldog Élet magazin főszerkesztője voltam, ezután a lap kommunikációs vezetője lettem. Feleségem F. Krisztina, ő zongoratanárnő. 3 gyermekünk van, Ábel, Kincső és Mátyás.

2019. Május 14.A világ legrégebbi egészségügyi kódexeEgészség
2020. Április 09.Abrakolj a hegy alattLéleképítő
2020. Április 28.Hideg-meleg-meleg-hideg----és kész!Léleképítő
2020. Május 17.TömegparanoiaLéleképítő
2020. Június 24.Várni ÉLMÉNYLéleképítő
2020. Október 12.Vigyázat, valaki COVID-os közöttünk!Léleképítő
2020. November 10.Védekezve építünk és építve védekezünkLéleképítő
2020. December 09.Karácsonyi hisztériaBoldog Élet

Léleképítő

Bárhogy néz ki az út, végig kell menni rajta!

2020. Szeptember 23.

Nem rég valakitől hallottam ezt a mondatot, és azt vettem észre, hogy napközben is ezen gondolkodom. Milyen igaz! Bárhogy néz ki az út, végig kell menni rajta.

A valódi önzetlenség
2020. Április 10.
Dugipénz
2020. Július 13.
Lehetőség
2020. Április 12.
Mi marad meg?
2020. Május 09.
Több, mint gondolnád…
2020. Július 22.

Keresés a cikkekben