Isten a szabdítóLéleképítő, Szerző: Pörneki Attila - 2020. Április 27. 941

Isten a szabdító

„Ime, Isten az én szabadítóm, bízom és nem rettegek, mert erőm és énekem az Úr, megszabadított engem...  Adjatok hálát az Úrnak, hirdessétek nevét! Adjátok tudtára nagy tetteit a nemzeteknek! Emlékeztessétek őket, hogy magasztos az ő neve. Énekeljetek az Úrnak, mert fenséges tetteket vitt véghez, hadd tudja meg ezt az egész föld!  (Ésaiás 12: 2, 4-5.)”

 

Már több hete karanténban élünk, és csak a legszükségesebb dolgok miatt hagyjuk el otthonunkat. Sokan talán félünk attól, hogy mi, vagy szeretteink megfertőződnek. Ezekben a nehéz napokban is Isten szól hozzánk az Ő igéjén keresztül. Ésaiás próféta nem félt. Azt mondta Mózeshez hasonlóan, hogy az Úrban bízik, mert Ő a szabadító, ezért nincs oka félelemre és rettegésre. Ez nem csak abban a korban igaz, hanem ma is. Isten hatalmasabb annál a vírusnál, ami félelemben tartja világunkat. Ebben a helyzetben is bíznunk kell benne. Akkor amikor nehéz helyzetben vagyunk, mindig vigasztalást tud nyújtani egy-egy szívhez szóló ének. A próféta az énekével Istent dicsőítette. És erre buzdít bennünket is. Énekeljük meg azokat a tetteit, amelyeket véghez vitt a múltban. Énekeljük meg az Ő gondviselő szeretetét, dicsőségét és hatalmát. Hirdessük nevét, adjunk hálát Neki, és hiszem azt, hogy ezen énekek által valamennyien erősödni fogunk.

Tavasz van. Ez az időszak a kórusok, zenészek életében a kórustalálkozók, zenei rendezvények időszaka, melyek most elmaradnak. Nekem nagyon hiányoznak ezek a közösségi alkalmak, és biztos nem vagyok ezzel egyedül. Az elmúlt héten az általam vezetett gyermekkórussal minősítő hangversenyen vettünk volna részt, valamint egy, a kórusnak írt műnek lett volna az ősbemutatója. Valamint április 25-én lett volna a nemesvámosi kórustalálkozó.  Ezeken az alkalmakon minden évben feltöltődtünk. Nagy előkészület és várakozás előzte meg az énekesek, zenészek, hallgatók részéről. De nem szabad elcsüggednünk, hanem annál nagyobb várakozással tekintsünk előre arra az alkalomra, amikor Isten dicsőítésére és egymás örömére, erősítésére újra együtt, egy nagy kórusban tudunk énekelni, zenélni. A végső cél pedig, hogy a mennyei kórusban valamennyien ott lehessünk.

Legyen a mai útravaló a következő ének, mely Isten nagyságáról, hatalmáról tesz bizonyságot!


 
zene ének kórus bizalom félelem dicsőítés

A szerzőről

Pörneki Attila

Pörneki Attila Orosházán él. Egy gyermek édesapja. 2006-ban szerezte meg egyetemi diplomáját, mint matematika tanár. Ezt követően 2009-ben ének-zene tanári diplomát szerzett kiváló minősítéssel, majd 2010-ben okleveles ének-zene tanár lett. 2005 óta matematika tanárként dolgozik Orosházán. Mellette folyamatosan karnagyként is tevékenykedik. Jelenleg az orosházi ének-zene tagozat Kodály Zoltán Gyermekkarának a karnagya, valamint 2020. január 1-től a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma oktatási intézménynek megbízott igazgatója. 2014 szeptemberétől a Hetednapi Adventista Egyház zenei vezetője.

2020. Április 06.Anna Laura Page: Béke trónol Isten szent hegyénLéleképítő
2020. Április 27.Isten a szabdítóLéleképítő
2020. Május 16.Énekeljetek az ÚrnakLéleképítő
2020. Június 04.Az Úr az én jó pásztoromLéleképítő
2020. Június 23.Csak Istennél csendesül el lelkemLéleképítő
2020. Július 12.Hinni taníts UramLéleképítő
2020. Július 31.J.S.Bach: Az Isten élLéleképítő
2020. Szeptember 26.JeruzsálemLéleképítő
2020. Október 22.Nagy IstenemLéleképítő

Léleképítő

A cél, amilyenné válni szeretnél...

2020. Június 02.

Van célod? Milyenné szeretnél válni? Van egy ötletem :)

Józan legyél mindenben
2020. Július 30.

Keresés a cikkekben

Aktuális programok a közeledben