A szívedLéleképítő, Szerző: Tóth Sándor - 2020. Április 24. 983

A szíved

„Minden féltett dolognál jobban őrizd meg a szívedet, mert abból indul ki minden élet.”Péld. 4:23

A szív- és érrendszeri betegségek vezető halálokként szerepelnek az egészségügyi statisztikákban. Vigyáznunk kell a szívünkre! A Biblia azonban általában átvitt értelemben beszél a szívről, és a nem csak a vérkeringést fenntartó pumpáról ír, amikor azt mondja, hogy a szívből indul ki minden élet. Minden, amit teszünk, minden, amit mondunk a szívből indul ki. Ezért nagyon fontos kérdés, hogy milyen a szívünk.

Nemrégen egy fiú nem akarta, hogy megsimogassák a kutyáját idegenek a villamoson, hát leszúrták. Mindent elkövetünk, hogy vigyázzunk az idősekre, de vannak, akik csellel belopóznak hozzájuk és kirabolják őket. Milyen emberek azok, akik ilyeneket tesznek? Azt mondjuk rájuk, hogy szívtelenek.

Vannak, akik idejüket, energiájukat, anyagi javaikat nem sajnálva végzik áldozatkész szolgálatukat. Miért? Mert jószívűek.

Vannak, akik nem szívtelen pszichopaták ugyan, teljesen átlagos hétköznapi emberek, talán időnként még a jószívűség is jellemző rájuk, de bizonyos körülmények megváltoztathatják őket. Amikor túl sok a teher az emberen, amikor egyszerre kell megfelelni sokféle elvárásnak, amikor nagyobb veszteségek érnek valakit (halál, munkahely elvesztése, anyagi nehézségek stb.) akkor az ember nem biztos, hogy ugyanúgy reagál, ugyanúgy viselkedik, mint máskor. Ezért figyelmeztet Jézus: „De vigyázzatok magatokra, hogy valamikor meg ne nehezedjen a ti szívetek…. ez élet gondjainak miatta…”Luk. 21:34

Jézus születésekor a pásztorok elmondták Máriának azt, amit halottak, vagyis, hogy megszületett a Megtartó. „Mária pedig mind ez ígéket megtartja, és szívében forgatja vala.”Luk. 2: 19.

Vigyázzunk szívünkre mi is Máriához hasonlóan: az a gondolat, hogy a megszületett Megtartó él, és vigyáz ránk – legyen ott a szívünkben, elménkben, és ezek a gondolatok irányítsák cselekedetinket és beszédünket!

 


 
szív jószivű élet
Léleképítő

Kötelező szervíz

2020. Július 29.

A jó szolga
2020. Május 20.
Mi marad meg?
2020. Május 09.
Ismeretlen ismerős
2020. Április 02.

Keresés a cikkekben

Aktuális programok a közeledben