Középkorú férfiak - mozgás!Egészség, 2016. November 14. 2492

Középkorú férfiak - mozgás!

Az 50. életév betöltése után sokan hajlamosak öregesen viselkedni, ami leginkább a mozgásszegénységben mutatkozik meg. Ez azonban az életükbe kerülhet. Egy 6 éven át tartó finn vizsgálat eredménye szerint azoknál a középkorú férfiaknál, akik közepes intenzitású testedzést végeztek, a légzés és keringés jellemzői sokkal jobbak voltak, mint akik nem tették meg ugyanezt. Nemcsak a szívizomzat teherbírása volt jobb, hanem a szív vegetatív idegrendszeri szabályozása is javult. Mindez azt eredményezte, hogy kisebb eséllyel alakulhat ki bennük szívinfarktus vagy más érprobléma, ráadásul fizikai frissességük és teljesítőképességük tovább megmarad. A vizsgálat üzenete minden középkorú férfinak az, hogy a rendszeres mozgás nagymértékben hozzájárulhat a korai halálozás megakadályozásához és az e tekintetben igen szomorú hazai statisztikák javításához.

 
Tuomainen P et al.: „Regular physical exercise, heart rate variability and turbulence in a 6-year randomized controlled trial in middle-aged men: the DNASCO study. Life Sci 77: 2723-2734, 2005. október


 
mozgás férfi középkorú statisztika felmérés
Egészség

Az alacsonyabb vérnyomásért

2016. November 08.

A magas vérnyomás széles tömegeket érintő betegség. Az optimális testsúly, a fizikai edzettség, valamint az egészséges táplálkozás nélkülözhetetlen elemei a normális vérnyomás megőrzésének.

Magnéziumot a fiataloknak!
2017. Március 12.
Táplálékunk összetevői
2017. Február 05.

Keresés a cikkekben