Megújulás – tavasz – kert – jó illatot árasztaniLéleképítő, Szerző: Tokics Marika - Április 17. 221

Megújulás – tavasz – kert – jó illatot árasztani

„Az ÚR vezet majd szüntelen; kopár földön is jól tart téged, és csontjaidat megerősíti. Olyan leszel, mint a jól öntözött kert, mint a forrás, amelyből nem fogy ki a víz” (Ézsaiás 58:11).

 

A kertünkben virágzik a meggyfa. Lefényképeztem, és elküldtem az egyik testvérnőnek, akitől ez a válasz érkezett: „Belvárosi lakásban lakom, idős vagyok, nem mehetek ki a karantén miatt. Sírtam, amikor megláttam a gyönyörűen virágzó fát. Isten elküldte hozzám a tavaszt ezen a fotón keresztül…”

Gyakran gondolok az Éden-kertjére.  A szépen megművelt kert mindig csodálatot vált ki belőlem. A Női Szolgálatok Osztályának munkacsoport tagjai, mint „Virágzó Nők” szeretnénk lenni Isten kertjében.  

A tavasz a megújulás időszaka. Alig vagyunk túl néhány nappal az Ószövetség egyik legnagyobb ünnepén, a Pászka ünnepen, ami a kereszténységbe húsvét elnevezéssel vonult be. A fák virágoznak, a méhek nektárt gyűjtenek, a madarak énekelnek, érezzük Isten áldását. Az emberi lélek keresi a természetben a Teremtőt, akinek a közelében megtalálja a nyugalmat.

A természet „feltámadása” az eljövendő Isten országára emlékeztet bennünket, ahol nem lesz betegség, vírus, fájdalom, elmúlás…

A Bibliában a kert kifejezés visszautal Éden-kertjére, amelyet Isten ültetett, ahová az első emberpárt helyezte. Minden szépen megművelt kert az Éden-kertjére akar hasonlítani. A kert nemcsak a szemnek, a szívnek táplálására szolgál, annak idején Ádám és Éva egészséges élelmét is biztosította.

Az Éden-kertjében finom illat volt. Az idei tavaszi virágnyílás illat-özöne az Éden-kertjére emlékezteti a hívő embert. Jól esik látni, milyen gyönyörűek a fák és a virágok, szinte mennyei illatot árasztanak körülöttünk.

Gyakran készítünk ajándékokat a Női Szolgálatok munkacsoportjában. A levendula ajándékhoz ezt üzenetet írjuk: „Légy jó illat a környezeted számára!”

Miközben otthonainkban vagyunk, finom illatot áraszthatunk a figyelmesség, a türelem, a szeretet által.

Az Ókori világban a víz a gazdagság, az élet és a jövő szimbóluma volt. Víz nélkül az ember és a természet is elhal. Isten, A ki nem apadó víz Isten áldásának kinyújtott karját jelképezi.

Mivel most nem mehetünk ki a természetbe, mert egy időre karanténba kerültünk, nézhetünk olyan filmeket, fényképeket, amelyeken fák, bokrok, virágok, források láthatók. Isten különlegesen festette meg a természetet, gyönyörködhetünk benne.


 
természet édenkert teremtés
Léleképítő

Az Úr az én jó pásztorom

Június 04.

23. Zsoltár Dávid zsoltára. Az ÚR az én pásztorom, nem szűkölködöm. Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem. Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért. Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem. Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára. Megkened fejemet olajjal, csordultig van poharam. Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján, és az ÚR házában lakom egész életemben. Irvine: Az Úr az én jó pásztorom Előadja: Pörneki Anikó énekművész Zongorán közreműködik: Pörneki Attila

Hogyan tovább?
Június 06.
Látás
Június 19.

Keresés a cikkekben