LehetőségLéleképítő, Szerző: Mihalec Dóra - 2020. Április 12. 835

Lehetőség

"Bizony, az ÚR ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom." (Zsolt 127,3)

Különleges időt élünk most, amely igencsak a feje tetejére állította a mindennapjainkat.

Úgy gondolom minden szülőt megnyugtat most az, hogy maga mellett tudhatja a gyermekét, és hogy együtt lehet vele, de valljuk be ez a helyzet rengeteg feszültséget is hordoz magában. Együtt tanulunk egy, két, három gyerekkel, de sokunknak itthonról kell elvégezni azt, amit egyébként a munkahelyünkön végeztünk. Együttérzek veletek, mert tudom, ez a helyzet igen nagy rugalmasságot, türelmet, tűrőképességet igényel a részetekről!

Mi lenne, ha azt, hogy a nap 24 órájában együtt vagyunk a gyerekeinkkel egy lehetőségként fognánk fel? Lehetőségként arra, hogy éreztessük velük, mennyire szeretjük őket, mekkora ajándékoknak tekintjük őket. Mert gondolom mindannyian egyet értünk a zsoltáríróval: ők életünk legnagyobb ajándékai, a legszebb ajándékok, amit csak kaphatunk Istentől (még ha most egy kicsit nehéz is velük).

Találjuk meg a lehetőséget ebben a feje tetejére állt világban is, hogy ezt kifejezzük feléjük! Ne vegyük azt készpénznek, hogy a gyerekeink magától értetődő módon tudják, hogy ők a legnagyobb ajándékok a számunkra. Íme két ötlet, hogyan élhetitek meg együtt a gyerekeitekkel, hogy ők a legnagyobb ajándékok a számotokra:

- Vegyétek elő a fényképalbumot és nézzétek meg a gyerekkel/gyerekekkel közösen a babafotóikat! Meséljetek nekik, hogy milyen babák voltak, meséljétek el egy-egy fénykép történetét is!  

- Állítsátok magatok elé, és soroljátok végig, hogy mit, miért szerettek rajtuk (menjetek sorba a különböző testrészeken)!


 
gyerekek tanulás ajándék
Léleképítő

Minden javadra van

2020. Május 26.

Minden helyzetben igaz két dolog, ahogy most is. Egyrészt Istent nem érte váratlanul a világjárvány, másrészt nem vált semmissé az ígéret, miszerint akik Istent szeretik, azoknak minden a javukat szolgálja.

Minden javadra van
2020. Május 26.
Megtanultál várni?
2020. Május 15.

Keresés a cikkekben