Anna Laura Page: Béke trónol Isten szent hegyénLéleképítő, Szerző: Pörneki Attila - 2020. Április 06. 834

Anna Laura Page: Béke trónol Isten szent hegyén

„Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, amint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!” (János 14:27.)

 

Jézus a búcsúbeszédében békességet ígért nekünk. Arra kér bennünket, hogy ne nyugtalankodjunk, se ne féljünk. Úgy gondolom, hogy ma, amikor a világunk és mindennapi életünk megváltozott, kevés olyan ember van, aki valamilyen szinten ne nyugtalankodna, ne aggódna. Vajon mit hoz a holnap, lesz-e munkám, ki tudom-e fizetni azokat a dolgokat, amelyek szükségesek a napi megélhetéshez. Mi lesz a családommal, mi lesz a szeretteimmel, mi lesz az emberiséggel?

A jó hír az, hogy Jézus szava örökérvényű, így a fenti ígéret a mostani időszakban is érvényben van. Keressük Őt naponta. Ápoljuk a vele való kapcsolatunkat, mert ez által tud nekünk békességet adni. Gondoljunk vissza arra a sok jóra, amelyet cselekedett velünk a múltban. Azokra az áldásokra, amelyekkel elárasztott bennünket. Ezek erősítsenek bennünket a mai napon és az elkövetkezendő időszakban is. Jelenleg is tapasztalhatjuk gondviselését, éppen ezért nincs okunk a félelemre. Hiszem azt, hogy amikor túl leszünk ezeken a nehéz napokon, mindannyiunknak olyan tapasztalata lesz, hogy együttesen, mint egy nagy kórus elmondhatjuk: „Mindeddig megsegített minket az Úr”

Mindezek mellett pedig együttesen készüljünk a vele való nagy találkozásra, és várjuk azokat a szavakat, melyeket Jézus maga fog mondani, és fülünknek szebb lesz minden zenénél, amelyet valaha hallottunk:

„Jertek én Atyámnak áldottai, örököljétek az országot, mely számotokra készíttetett.”(Mt. 25: 34).

És miután ezeket a szavakat hallottuk, örök békességben lehetünk Vele az Ő dicső országában. Erről szól ez az ének...

 


 
ígéret békesség zene ne félj

A szerzőről

Pörneki Attila

Pörneki Attila Orosházán él. Egy gyermek édesapja. 2006-ban szerezte meg egyetemi diplomáját, mint matematika tanár. Ezt követően 2009-ben ének-zene tanári diplomát szerzett kiváló minősítéssel, majd 2010-ben okleveles ének-zene tanár lett. 2005 óta matematika tanárként dolgozik Orosházán. Mellette folyamatosan karnagyként is tevékenykedik. Jelenleg az orosházi ének-zene tagozat Kodály Zoltán Gyermekkarának a karnagya, valamint 2020. január 1-től a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma oktatási intézménynek megbízott igazgatója. 2014 szeptemberétől a Hetednapi Adventista Egyház zenei vezetője.

2020. Április 06.Anna Laura Page: Béke trónol Isten szent hegyénLéleképítő
2020. Április 27.Isten a szabdítóLéleképítő
2020. Május 16.Énekeljetek az ÚrnakLéleképítő
2020. Június 04.Az Úr az én jó pásztoromLéleképítő
2020. Június 23.Csak Istennél csendesül el lelkemLéleképítő
2020. Július 12.Hinni taníts UramLéleképítő
2020. Július 31.J.S.Bach: Az Isten élLéleképítő
2020. Szeptember 26.JeruzsálemLéleképítő
2020. Október 22.Nagy IstenemLéleképítő

Léleképítő

Aki nem olyan, mint én

2020. Június 17.

A bírák könyve 11. és 12. fejezetben találunk egy különleges történetet, melynek ez a híradás is része. A főszereplő Jefte..

Összetartozás
2020. Június 05.
A jó szolga
2020. Május 20.
Istennel célba érsz
2020. Május 07.

Keresés a cikkekben

Aktuális programok a közeledben