Anna Laura Page: Béke trónol Isten szent hegyénLéleképítő, Szerző: Pörneki Attila - 2020. Április 06. 685

Anna Laura Page: Béke trónol Isten szent hegyén

„Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, amint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!” (János 14:27.)

 

Jézus a búcsúbeszédében békességet ígért nekünk. Arra kér bennünket, hogy ne nyugtalankodjunk, se ne féljünk. Úgy gondolom, hogy ma, amikor a világunk és mindennapi életünk megváltozott, kevés olyan ember van, aki valamilyen szinten ne nyugtalankodna, ne aggódna. Vajon mit hoz a holnap, lesz-e munkám, ki tudom-e fizetni azokat a dolgokat, amelyek szükségesek a napi megélhetéshez. Mi lesz a családommal, mi lesz a szeretteimmel, mi lesz az emberiséggel?

A jó hír az, hogy Jézus szava örökérvényű, így a fenti ígéret a mostani időszakban is érvényben van. Keressük Őt naponta. Ápoljuk a vele való kapcsolatunkat, mert ez által tud nekünk békességet adni. Gondoljunk vissza arra a sok jóra, amelyet cselekedett velünk a múltban. Azokra az áldásokra, amelyekkel elárasztott bennünket. Ezek erősítsenek bennünket a mai napon és az elkövetkezendő időszakban is. Jelenleg is tapasztalhatjuk gondviselését, éppen ezért nincs okunk a félelemre. Hiszem azt, hogy amikor túl leszünk ezeken a nehéz napokon, mindannyiunknak olyan tapasztalata lesz, hogy együttesen, mint egy nagy kórus elmondhatjuk: „Mindeddig megsegített minket az Úr”

Mindezek mellett pedig együttesen készüljünk a vele való nagy találkozásra, és várjuk azokat a szavakat, melyeket Jézus maga fog mondani, és fülünknek szebb lesz minden zenénél, amelyet valaha hallottunk:

„Jertek én Atyámnak áldottai, örököljétek az országot, mely számotokra készíttetett.”(Mt. 25: 34).

És miután ezeket a szavakat hallottuk, örök békességben lehetünk Vele az Ő dicső országában. Erről szól ez az ének...

 


 
ígéret békesség zene ne félj

A szerzőről

Pörneki Attila

Pörneki Attila Orosházán él. Egy gyermek édesapja. 2006-ban szerezte meg egyetemi diplomáját, mint matematika tanár. Ezt követően 2009-ben ének-zene tanári diplomát szerzett kiváló minősítéssel, majd 2010-ben okleveles ének-zene tanár lett. 2005 óta matematika tanárként dolgozik Orosházán. Mellette folyamatosan karnagyként is tevékenykedik. Jelenleg az orosházi ének-zene tagozat Kodály Zoltán Gyermekkarának a karnagya, valamint 2020. január 1-től a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma oktatási intézménynek megbízott igazgatója. 2014 szeptemberétől a Hetednapi Adventista Egyház zenei vezetője.

2020. Április 06.Anna Laura Page: Béke trónol Isten szent hegyénLéleképítő
2020. Április 27.Isten a szabdítóLéleképítő
2020. Május 16.Énekeljetek az ÚrnakLéleképítő
2020. Június 04.Az Úr az én jó pásztoromLéleképítő
2020. Június 23.Csak Istennél csendesül el lelkemLéleképítő
2020. Július 12.Hinni taníts UramLéleképítő
2020. Július 31.J.S.Bach: Az Isten élLéleképítő
2020. Szeptember 26.JeruzsálemLéleképítő
2020. Október 22.Nagy IstenemLéleképítő

Léleképítő

Ne menjen el mellettünk az élet

2020. Június 18.

Interneten olvastam az alábbi írást. Szerzőjét nem ismerem, de gondolatait érdemes megszívlelni, ezért megosztom. Emlékeztessük magunkat időnként, ha elfelejtjük a pillanat értékét.

Felszólításra örülni?
2020. Április 26.
A nagy találkozás
2020. Június 10.
A jó szolga
2020. Május 20.

Keresés a cikkekben