Ismeretlen ismerősLéleképítő, Szerző: Csizmadia Róbert - 2020. Április 02. 941

Ismeretlen ismerős

„Benned bíznak, akik ismerik nevedet, nem hagyod el, URam, azokat, akik hozzád folyamodnak.”
(Zsoltárok könyve 9:11)

 

Amennyire emberi tapasztalatból tudhatjuk: az élet ismeretlen utazás. Minden új nap, minden új perc olyasmit rejt magában, amit örömmel, vagy éppen szorongással várunk. Jó, hogy vannak mindeközben megbízható események és személyek. Olyanok, amikben és akikben két okból bízunk: vagy azért, mert ismerjük őket, vagy azért, mert megbízhatónak ítéljük őket munkájuk végett. A barátainkban megbízunk, mert ismerjük. Az autóbusz sofőrjében vagy az orvosban a hivatása miatt bízunk meg.

„Bíznak benned…” Aki eltölt életéből hosszabb-rövidebb időt Istent keresve, aztán Isten társaságában, megismeri Őt. Hiszen Isten válaszol imákra, megerősít a nehézségekben, kijelentést ad a Biblia versein és az élet mindennapjain keresztül. Isten Barát, aki kitart mellettünk jóban és rosszban. Jézus Testvér, aki megérti, min megyünk keresztül, hiszen ő is megszenvedte azt, amit. Istenben azért bízhatunk, mert megismerhető.

„akik ismerik nevedet, URam…” Istenben azért is lehet bízni, mert a legbizalmasabb munkát végzi: Ő Teremtő és Megváltó. Az a személy, aki létrehozta a világot, mert szerette volna megosztani életét és szeretetét másokkal. Habár a bűn és a rossz rajtahagyta nyomát világunkon, mégis az élet, a természet, a világegyetem hatalmas érték. És Isten a Megváltó, aki nem hagyta és nem hagyja az embert a szenvedés, a halál és a gonoszság martalékának. Istent úgy ismerjük, mint teremtő és megváltó ÚRat. A név pedig kötelez!

„akik hozzád folyamodnak…” Akkor tapasztaljuk meg Istent, ha a messzi teremtő és megváltó Úrból az én személyes Uram lesz. Ennek egyetlen kulcsa van: kérni Őt! Hogyha még nem biztos Istenben, mi lenne, ha most elmondana egy egyszerű imát: „Isten, hogyha vagy, mutasd meg, hogy bízhatok benned.” Hogyha pedig már jól tudja, hogy bízhat Istenben, akkor adjon hálát a holnapért, hiszen Isten ott lesz benne.

„nem hagyod el, URam…“ Isten nem hagy el: sem jóban sem rosszban, sem egészségben sem betegségben, sem életben, sem halálban. A hit bizalom Istenben: elhiszi, hogy Ő szeret bennünket és a tenyerén hordoz olyan körülményekben is, amik számunkra megoldhatatlanok. Éppen ezért ahhoz vezet, hogy saját tudásunk helyett elfogadjuk Isten bölcsességét; erőfeszítéseink helyett az Ő erejét; erényeink helyett az Ő tisztaságát, aggodalmunk helyett az Ő békéjét.

Az igazság az, hogy eddig is ő utazott velünk az ismeretlen úton, amit életnek nevezünk, csak épp még nem volt bátorságunk beszélgetést kezdeni vele…

„Benned bíznak, akik ismerik nevedet, nem hagyod el, URam, azokat, akik hozzád folyamodnak.”


 
bizalom

A szerzőről

Csizmadia Róbert

Csizmadia Róbert Csaba 1996 óta dolgozik az adventista egyház közösségében lelkészként, tanárként és vezetőként. Szenvedélye bármely komplikált és nehezen érthető dolog, mint például a hit általi megigazulás bibliai tana, a házassági kapcsolat, az egyházi jogrend vagy épp technológiai kütyük. Prepare/Enrich kiképző és párkapcsolati tanácsadó, tanított teológiát, kommunikációt, konfliktusmegoldást az Adventista Teológiai főiskolán mesteroktatóként és a Pécsi Egyetemen oktatóként. Boldog házasságban él Helivel, Finnországból származó adventista lelkésztársával. Az Angliai Newbold College-on szerettek egymásba egyetemi teológiai tanulmányaik alatt, jelenleg Magyarországon élnek két szép szőke kislányukkal: Ainoval és Helmivel.

2020. Április 02.Ismeretlen ismerősLéleképítő
2020. Április 22.Mit tegyek Uram?Léleképítő
2020. Május 10.Ne félj, ne csüggedj!Léleképítő
2020. Május 29.Mert nem beszédben áll az Isten országa, hanem erőbenLéleképítő
2020. Június 17.Aki nem olyan, mint énLéleképítő

Léleképítő

A látszat néha csal

2021. Január 18.

Gombaszedés szezonja volt. Fiatal pár szívesen sétált az erdőben és örömmel szedték a friss gombát. Mivel jól ismerték a gombafajtákat sokféle ehető gombát találtak.

Közös cél felé
2020. Május 24.
Hogyan tovább?
2020. Június 06.
A minden kegyelem Istene
2020. Április 03.
A túlélés titka
2020. Június 07.
Megtanultál várni?
2020. Május 15.

Keresés a cikkekben

Aktuális programok a közeledben