A minden kegyelem IsteneLéleképítő, Szerző: Dr. Zolyomi Renáta - 2020. Április 03. 818

A minden kegyelem Istene

A minden kegyelem Istene pedig, aki elhívott titeket Krisztusban az Ő örök dicsőségére, miután rövid ideig szenvedtek, maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani, megerősíteni és megalapozni. 1 Péter 5:10.

A minden kegyelem Istene örök dicsőségre hívott el minket. De a jelenlegi zűrzavaros világban a figyelmünk a betegségre, szenvedésre irányul. Az elmúlt napok legtöbbet feltett kérdése: meddig fog tartani? Mikor lesz vége?

Sokat utaztunk két kisgyerekkel, hosszabb utakra is. Tudták, hogy 7-8 órás út amig megérkezünk a nagyszülőkhöz, nagyon várták, hogy elinduljunk. De alig telt el fér óra, amikor elkezdték kérdezni: Ott vagyunk már? Sok van még? Bármivel próbáltuk lefoglalni őket, egész út alatt ismétlődött ez a kérdés: Ott vagyunk már?

Hasonló helyzetben érzem most magunkat. Tudjuk, hogy a végcél dicsőséges lesz, de a mostani állapot hosszúnak, és beláthatatlannak látszik. Isten azt ígéri, hogy a szenvedés csak átmeneti. Fájdalmas, kilátástalan, bizonytalan, amit körülöttünk tapasztalunk, de ez nem tart örökké. Ha az örökkévalóságból nézzük, akkor csak egy „rövid időnek” tűnik majd. A nehézségek közepette Isten felkészít, megszilárdít, megerősít, megalapoz.

Amikor megkérdezzük: Meddig fog tartani? Meddig leszünk bezárva, meddig fenyeget ennyire közelről a betegség?  A válasz: Nem tudjuk, de megnyugtat a tudat, hogy Isten kezében van a jövőnk.  Ott vagyunk már? Még nem értünk oda, még úton vagyunk, de tudjuk, hogy Isten olyan jövőt ígért, amely elfeledteti a jelenlegi szenvedéseinket. Isten erőt ad minden körülmények között.


 
hit bizalom kegyelem megerősít
Léleképítő

Vass Albert idézet

2020. Július 26.

Ma egy kedvenc idézetet osztok meg. Hasznos, ha az állandó rohanásban néha felidézzük.

Most…
2020. Május 27.
Mire jó a járvány?
2020. Április 19.

Keresés a cikkekben