Együnk sok piros szőlőt!



Egészség, 2016. November 08. 1161

Együnk sok piros szőlőt!

Ismert, hogy a szőlőben, különösen a piros szőlő héjában olyan anyagok találhatóak, amelyek számos betegség ellen nyújtanak védelmet. Az egyik ilyen legfontosabb vegyület a reszveratrol, amely felelős a vörösbornak tulajdonított kedvező hatásokért is, azonban hangsúlyozni kell, hogy a vörösborban már nem keletkezik semmi hasznos anyag az erjedés során; minden, ami védő hatású, az már ott van a szőlőszemben. A reszveratrolról kimutatták, hogy véd a szív- és érrendszeri betegségek ellen, mivel megakadályozza az érfalkárosodások kialakulását. Rendelkezik antibiotikus hatással is, képes megakadályozni a daganatok érhálózatának kialakulását, valamint az áttétek létrejöttét. Ezen kívül kísérletekben úgy találták, hogy a reszveratrol fokozza a rákos sejtek érzékenységét a gyógyszeres kezelésre. Az anyag a szervezetbe bejutva elnyújtott hatással rendelkezik, mivel a májon és az epén keresztül kiürül ugyan a bélbe, de onnan újra felszívódik, és újra kifejti hatását. Mindezek alapján igen ajánlatos a piros szőlő, vagy a belőle készült lé rendszeres fogyasztása az egészség megőrzése érdekében.


 
szőlő reszveratrol antibiotikus piros szőlő
Egészség

Napi tízezer lépés

2016. November 08.

Manapság azzal mindenki egyetért, hogy testmozgás nélkül nincs egészség. Ugyanakkor a különféle nagy erőkifejtést és állóképességet igénylő sportok mellett egyre inkább feledésbe merül a gyaloglás.

Olívaolajjal a rák ellen
2016. December 14.
Táplálékunk összetevői
2017. Február 05.

Keresés a cikkekben