Növényi fehérjék és a vérnyomás



Egészség, 2017. Február 21. 1082

Növényi fehérjék és a vérnyomás

Régóta ismert, hogy a vegetáriánus táplálkozás jótékony hatással van a magas vérnyomás kezelésére és megelőzésére. Egy brit vizsgálat most annak járt utána, hogy van-e különbség a növényi és állati fehérje fogyasztása és a vérnyomás alakulása között. A kísérletben közel 4700, 40 és 59 év közötti ember vett részt, akik egyik fele állati, míg másik fele növényi fehérjéket fogyasztott. Azt találták, hogy míg az állati fehérje fogyasztása nem változtatta meg az átlagvérnyomás értékét, addig a növényi fehérjében dús táplálék kimutatható csökkenést idézett elő. Feltételezik, hogy a különbség oka a fehérjéket alkotó aminosavak eltérő típusaiban keresendő. Mindezek alapján a vegetáriánus étrend továbbra is javasolt, és most már bizonyítottan is alkalmazható a vérnyomásproblémák orvoslására és prevenciójára.


 
egészség vérnyomás táplálkozás növényi eredetű hús étrend vegetáriánus
Egészség

Táplálékunk összetevői

2017. Február 05.

A mai tudományos ismereteink szerint az ovo-lakto-vegetárius táplálkozásunk megfelelőnek mondható.A tejtermékek fogyasztásakor mégis mind gyakrabban találkozunk kisebb-nagyobb kellemetlenségekkel.

Együnk sok piros szőlőt!
2016. November 08.
Olívaolajjal a rák ellen
2016. December 14.

Keresés a cikkekben