Növényi fehérjék és a vérnyomás



Egészség, 2017. Február 21. 1730

Növényi fehérjék és a vérnyomás

Régóta ismert, hogy a vegetáriánus táplálkozás jótékony hatással van a magas vérnyomás kezelésére és megelőzésére. Egy brit vizsgálat most annak járt utána, hogy van-e különbség a növényi és állati fehérje fogyasztása és a vérnyomás alakulása között. A kísérletben közel 4700, 40 és 59 év közötti ember vett részt, akik egyik fele állati, míg másik fele növényi fehérjéket fogyasztott. Azt találták, hogy míg az állati fehérje fogyasztása nem változtatta meg az átlagvérnyomás értékét, addig a növényi fehérjében dús táplálék kimutatható csökkenést idézett elő. Feltételezik, hogy a különbség oka a fehérjéket alkotó aminosavak eltérő típusaiban keresendő. Mindezek alapján a vegetáriánus étrend továbbra is javasolt, és most már bizonyítottan is alkalmazható a vérnyomásproblémák orvoslására és prevenciójára.


 
egészség vérnyomás táplálkozás növényi eredetű hús étrend vegetáriánus
Egészség

A vírusok és az emberi szervezet

2016. November 08.

Az utóbbi időben a vírus és a vírusfertőzés valamilyen formában a köznapi beszélgetésünk tárgyává vált. Nem véletlen ez, hiszen emberemlékezet óta mindig is féltünk a járványos betegségektől.

Magnéziumot a fiataloknak!
2017. Március 12.
Táplálékunk összetevői
2017. Február 05.
Napi tízezer lépés
2016. November 08.

Keresés a cikkekben

Aktuális programok a közeledben