Cikkek

 
Cím    Dátum 

Nyelvtörők a Bibliában II.

Bibliai érdekességek

Vajon hogyan tud a só megízetlenülni? Könnyen ráérezhetünk, hogy a só megízetlenülése nem egyszerű dolog, ha csak úgy nem magyarázzuk, hogy a kemence belsejében használták volna téglának.

2017. január 10.

A bibliai keresztség

Tanuljunk együtt…

A Kr. u. I. században a zsidó-keresztény környezetből származó szó: baptizein kifejezés. Eredetileg a kelmefestők szakkifejezéseként vált ismertté, amikor a kelmét a festékbe alámerítették.

2017. január 07.

A teáscsésze

Tanulságos

Egy házaspár vásárolni indult. Mindketten szerették az antik tárgyakat, kerámiákat, különösen a teáscsészéket. Az egyik kerámia üzletben megláttak egy szép csészét.

2017. január 07.

Nyelvtörők a Bibliában

Bibliai érdekességek

Gyermekkorom egyik megkeserítője volt a Mit sütsz kis szűcs…? kezdetű nyelvtörő. A Bibliában is nyoma van hasonló szójátékoknak, ezeket sem lehetett könnyebb hatásosan kimondani.

2017. január 06.

Vegán isler

Recept

Egyik kedvenc édességem az isler, és most elkészítettem vegánul. Nagyon finom. Főzőkörön mutattuk be egyébként, még a tavalyi évben ezt a süteményt, csak akkor nem készült róla fotó.

2017. január 04.

„Doktoroknak se hívassátok magatokat…”

Bibliai érdekességek

Hangzik a figyelmeztetés a Károli Bibliában Mt 23,10 alapján. Hogyan lehet érteni ezt a gyakran félremagyarázott kifejezést?

2017. január 03.

Soha ne add fel!

Tanuljunk együtt…

Sok-sok évvel ezelőtt a híres angol szónok és államférfi, Winston Churchill beszédet mondott Harrow-ban, Anglia egyik elit fiúiskolájában.

2017. január 02.

Bibliai szuperhősök: Noé, az engedelmes

Gyereksarok

Nagyon régen, tíz nemzedékkel Ádám után élt egy Noé nevű férfi. Ez az ember nagyon közel állt Istenhez. Komolyan vette a hitét, ezért mindenben úgy szeretett volna élni, ahogyan azt Isten kérte tőle.

2016. december 29.

Magyar népi hangszer a Bibliában

Bibliai érdekességek

Nyelvi értékünk, a Vizsolyi Biblia 1590-ben született meg 800 példányban, valamivel több mint 2000 oldalon. Annak ellenére, hogy Károli Gáspár és munkacsoportja az akkor rendelkezésre álló görög ...

2016. december 28.

Karobtorta málnával

Recept

Vegán karobtorta málnával? IGEN!!!

2016. december 27.

Hányan voltak a napkeleti bölcsek?

Bibliai érdekességek

Az ókortól napjainkig foglalkoztatta a kutató emberek fantáziáját a napkeleti bölcsek története, meg a titokzatos betlehemi csillag. Apokrif evangéliumok, középkori legendák tanúsítják ezt...

2016. december 26.

Mikor érett egy pár a gyermekvállalásra?

Boldog Élet

Egy házasságban a gyermek a szerelem beteljesülésének kézzel fogható jele. Annak egyértelmű kifejeződése, hogy két élet egymásba olvadt, és eggyé válva létrehozott egy újat...

2016. december 25.

 
 
Tanulságos

Jézus tanításai egy pszichiáter szemszögéből

2018. október 23.

Ha összeszednénk a mentálhigiénia témakörében valaha írt valamennyi mértékadó cikket - ha ezeket összedolgoznánk, kifinomítanánk, és megszabadítanánk a fölösleges szavaktól...

Az ókor és kultúrája
2016. október 30.

Aktuális programok a közeledben