Cikkek

 
Cím    Dátum 

Élet a Szentlélek ereje által

Tanuljunk együtt…

A keresztények számára az egyik nagy erőpróba, amellyel szembe kell nézniük, nem is annyira a hitük, mint inkább az, hogy hogyan is élnek.

2016. december 23.

Bibliai szuperhősök: Mózes, a szelíd

Gyereksarok

Tudod, mikor a legcsúnyább egy gyerek? Amikor hisztizik. És tudod, mi az, ami még egy hisztis gyerek látványánál is csúnyább? Egy hisztis felnőtt.

2016. december 22.

F mint fáradozás

Bibliai ABC

Furcsa korban élünk, ha lehet ilyet mondani, mert könnyen lehet, hogy minden kor élői maguk is furcsának tartották éppen csordogáló korukat. Mégis furcsa a kor, egy okból mindenképp...

2016. december 22.

Vegán saksuka

Recept

Nagyon finom egytálétel, melyet több nemzet is nemzeti ételként fogyaszt. Mi is megkóstoltuk. Tulajdonképpen egy felturbózott lecsóról van szó.

2016. december 21.

Miért ajánlott Pál apostol bort Timóteusnak?

Bibliai érdekességek

A qumráni esszénusok 1QS 2,17–21 jelű tekercstöredéke beszámol arról, hogy Jézus előtt mintegy 200 évvel kétféle bort használtak, jajint és tirost.

2016. december 20.

A kormeghatározás néhány módszere és pontossága

Tudomány

Természetesen itt most nem tudjuk nagy részletességgel megtárgyalni az egyes módszereket, csak néhány egyszerűbb lehetőségről ejtenénk szót.

2016. december 20.

Stressz és túlhajszoltság

Életmód

A modern társadalomra általánosan jellemző, hogy minden baját az őt körülvevő és általa megalkotott stresszben keresi.

2016. december 19.

Hogyan lett Krisztus a jóság?

Bibliai érdekességek

Bizonyára nekünk, adventistáknak természetes, hogy Krisztus a jóság megtestesítője. Ditrich Bonhoeffer, híres német teológus így fogalmazta meg ezt: „Jézus, Isten arca, amit a világ felé fordít.”

2016. december 19.

Mi a régész munkája?

Tudomány

Mivel e sorok írója nem régész, nagyon nehéz lenne bizonyos dolgokat kijelenteni. Az én feladatom, hogy összefüggéseket mutassak be a szakemberek munkáiból, amelyek már rendelkezésünkre állnak...

2016. december 18.

Jézus megígért ajándéka

Tanuljunk együtt…

A Szentlélek ajándékáról szóló ígéret Jézus legbecsesebb ígéreteinek egyike, ami tulajdonképpen az Ő jelenlétének ajándéka, hogy bátorítson,erősítsen,új életre keltsen és felhatalmazzon minden hívőt.

2016. december 16.

Bibliai Szuperhősök: Márk

Gyereksarok

Te szoktál hallgatózni, amikor a szüleid más felnőttekkel beszélgetnek? Néha érdemes odafigyelni, hogy miről is van szó közöttük...

2016. december 15.

Tartsd meg a parancsolatokat!

Bibliai érdekességek

1901-ben W. L. Nash az egyiptomi piacon mintegy háromtenyérnyi nagyságú papirusz darabkára bukkant. A Tízparancsolat részeit tartalmazzák, és a vele párhuzamos 5Móz 6,1–5 verseket, ami buzdítás ...

2016. december 15.

 
 
Életmód

A rossz gyermekkor káros kihatásai

2017. február 12.

Manapság egyre több gyerek él rossz szociális körülmények között. Brit és amerikai szakemberek azt vizsgálták, hogy a gyerekkori rossz körülmények milyen kihatással lehetnek a felnőttkori állapotra.

Stier: Reden Jesu
2018. november 19.

Aktuális programok a közeledben