Tizenéves ivászat

Tizenéves ivászat

Életmód, Szerző: - 2017. február 19. 498

Az alkoholfogyasztás egyre nagyobb problémát jelent a társadalomban, nem véletlen, hogy az Európai Unióban is felmerült annak a lehetősége, hogy a cigarettás dobozokhoz hasonlóan az alkoholtartalmú italokra is felragasztanák az alkohol ártalmaira vonatkozó figyelmeztetéseket.

Különösen nagy gondot jelent a tizenévesek növekvő alkoholizálása, sajnos a statisztikák szerint már a 14 év alatti korosztály is komoly problémákkal küzd, amely nem is olyan új keletű. Ezt mutatja az is, hogy elkészült az első olyan tanulmány, amely a 14 év körüli korosztály alkoholfogyasztási szokásainak következményeit vizsgálja 25 éves korukig. Kimutatták, hogy azok, akik 14 éves koruk környékén már havonta legalább egyszer részegek voltak, azoknál az elkövetkezendő 21 évben lényegesen gyakrabban fordulnak elő balesetből adódó agysérülések.

Mindez azt mutatja, hogy a korai alkoholizálás könnyebben balesetek áldozatává teszi a fiatalokat és a fiatal felnőtteket, mint akik nem isznak ebben az életkorban szeszes italokat. A szakemberek sürgetik, hogy sokkal szigorúbb szabályokkal korlátozzák a tizenéves korosztályt az alkoholtartalmú italok fogyasztása terén.

 


 
ivászat tizenéves alkohol buli alkoholfogyaztás egészség
Életmód

A rossz gyermekkor káros kihatásai

2017. február 12.

Manapság egyre több gyerek él rossz szociális körülmények között. Brit és amerikai szakemberek azt vizsgálták, hogy a gyerekkori rossz körülmények milyen kihatással lehetnek a felnőttkori állapotra.

Kapcsolatban
2016. november 08.

Aktuális programok a közeledben