Nagyon gyors vacsora: tojásos pirított rizs



Recept, Szerző: Törőcsik Ábel - 2016.11.02 19:37 1103

Nagyon gyors vacsora: tojásos pirított rizs

Ha megcsináljátok otthon ezt a tojásos pirított rizst, akkor tuti nem akartok majd leugrani a sarki kínaihoz kajálni, annyira tuti. Ha bővíteni akarjátok az igazán gyors vacsorák recepttárát, akkor ez egy jó választás lehet!

Hozzávalók 2 személynek:

  • 18 dkg rizs
  • 1 közepes sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 15 dkg tofu
  • 3 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 kis darab gyömbér
  • 1-2 chilipaprika
  • 10 dkg fagyasztott zöldborsó, kiolvasztva
  • 3-4 evőkanál szójaszósz
  • Só, frissen őrölt bors
  • 1 mokkáskanál szecsuáni bors
  • 3 tojás

A rizst kevés sóval megfőzzük és hagyjuk kihűlni (ez utóbbi nem létszükséglet, de pergősebb, pirultabb eredményt kapunk, ha hideg, akár előző napi maradék rizzsel dolgozunk).

Egy wokot (vagy nagyobb serpenyőt) tűzforróra hevítünk és 2 evőkanál olajon lepirítjuk benne a vékony csíkokra vágott répát, a felkarikázott újhagymát (a zöld rész is jöjjön bele!) és a kockára vágott tofut, majd az egészet félretesszük. A serpenyőbe öntünk újabb 3 evőkanál olajat és beledobjuk a lereszelt gyömbért és fokhagymát, valamint a vékony karikára vágott chilit. Amikor az egész illatozni kezd, ráborítjuk a rizst és a zöldborsót és néha átforgatva magas hőmérsékleten pirítani kezdjük. Amikor a rizs kezd egy kis színt kapni, hozzáadjuk az előzőleg lepirított répás-tofus keveréket, a szecsuáni borsot, a szójaszószt és a bébispenótot, majd lazán dobálva összeforgatjuk. A pirított rizst félretoljuk a serpenyőben úgy, hogy egy kis helyet hagyjunk a három tojásnak, amit beleütünk, megsózunk és két evőpálcika (vagy egy villa) segítségével addig kevergetünk, míg egy laza, de morzsalékos rántottát kapunk. A megsült tojást a rizsbe forgatjuk és már tálaljuk is!


 
rizs recept tojás gyors vacsora
Recept

Pizzamuffin

2016.12.01 21:37

Gyors pizzára vágyik a család? Nincsen idő élesztős tésztával bajlódni? Akkor ez ízleni fog :-)

Vegán isler
2017.01.04 09:15
Vegán saksuka
2016.12.21 16:07