Vegán gnocchi tejszínes-metélőhagymás szósszal és aszalt paradicsommal



Recept, Szerző: Dankóné R. Magdi - 2016.12.13 21:57 895

Vegán gnocchi tejszínes-metélőhagymás szósszal és aszalt paradicsommal

 Eléggé időigényes étel, de ha elkészítjük a tésztát, le lehet fagyasztani és akkor így gyorsan elkészülhet. 

Hozzávalók:

50 dkg burgonya (lisztes)
5 dkg durumliszt
10 dkg finomliszt
10 dkg zabliszt
1 csipet só
--
2 dl rizstejszín
1 csokor metélőhagyma
1 kis fej hagyma
tetszőleges aszalt paradicsom

Elkészítés:

A krumplit megfőzzük. (Kicsit többet főzzünk, mert az adag hámozva értendő). Melegen meghámozzuk és lereszeljük, majd hozzákeverjük a liszteket, és összegyúrjuk. Szükség esetén adjunk még hozzá lisztet. Sózzuk és kicsit állni hagyjuk 5-10 percet. Majd 8 részre szedjük és kígyókat formázunk (ahogy Fanni mondaná), kb. 2 cm-nyi magasságú rudak legyenek belőle. Éles késsel 2-3 cm-es darabra vágjuk, és kb. 15 percig pihentetjük. Ezután  forrásban lévő vízben kifőzzük. Amikor feljön a víz tetejére, elkészült: szűrővel szedjük ki, mossuk le hideg vízzel és olajozott edénybe rakva tároljuk. A szósz általában paradicsomos szokott lenni, ha nincsen otthon paradicsom, kevés olaj és víz keverékén megpároljuk a hagymát, majd hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, és belekeverve a metélőhagymát lezárjuk. Aszalt paradicsommal megszórva, és a szósszal meglocsolva tálaljuk a gnocchi-kat. 

 


 
krumpli burgonya hagyma gnocchi recept
Recept

Vaníliás-mazsolás csiga

2016.12.01 21:31

Fanni mindene a karobos csiga, kókuszos csiga, vaníliás csiga, vagy éppen Bogyó. Mindegy, csak csigafiú legyen ;-).

Vegán saksuka
2016.12.21 16:07
Pizzamuffin
2016.12.01 21:37
Karobtorta málnával
2016.12.27 16:10