Paprikás-sajtos-sokmagvas kenyér



Recept, Szerző: Dankóné R. Magdi - 2016.12.01 21:24 556

Paprikás-sajtos-sokmagvas kenyér

Hozzávalók:

25 dkg teljes őrlésű liszt 
15 dkg finomliszt
10 dkg szezámmagliszt
1 dl olívaolaj
só - ízlés szerint
2,5 dkg élesztő
1 tk. barna cukor
3 dl langyos víz 
10 dkg lenmag
10 dkg szezámmag
10 dkg napraforgómag 
1 kaliforniai paprika
10 dkg Violife növényi sajt, mozarellás 
1 ek. búzasikér

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros vízben felfuttatjuk , majd hozzáadjuk a lisztekhez, felengedjük még szükséges mennyiségű vízzel, illetve az olajjal. Hozzáadjuk a búzasikért, ez javítja a kenyér állagát. 

10 percig dagasztjuk, majd 30 percig pihentetjük. Ezalatt összedaraboljuk a paprikát, a sajtot, kimérjük a magokat. Beledolgozzuk a tésztába  mindezt (1 marék magot kihagyva), újból 10 percig dagasztjuk, majd formába tesszük, olajjal lekenjük, a kihagyott magvakkal még megszórjuk, és langyos helyen még pihentetjük, 30 percet. Majd 180 fokon 45-50 perc alatt kisütjük. 

 


 
kenyér lenmag szezámmag napraforgómag búzasikér recept barnakenyér