Vegán gofri eperrel és citromos-kesudiós mártogatóssal



Recept, Szerző: Dankóné R. Magdi - 2016.12.01 21:18 739

Vegán gofri eperrel és citromos-kesudiós mártogatóssal

Hozzávalók a gofrihoz:

20 dkg zabliszt  + 30 dkg finomliszt  + 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
3 tk. foszfátmentes sütőpor
6-7 dl víz 
8 ek. olívaolaj
3 közepes alma, lereszelve
1 citrom héja
2 tk. vaníliás cukor/vanília
--
30 dkg eper
kb. 4-5 ek. eritritol
1/2 citrom leve
--
1 bio citrom héja
10 dkg kesudió
10 dkg natúr tofu
5-10 dkg eritritol
1 citrom leve

Elkészítés:
 
Egy nagy tálban keverjük össze a liszteket, a vaníliás cukrot (vaníliaport) és a foszfátmentes sütőport. Megmosást követően hámozzuk meg az almákat, majd egy másik tálban reszeljük le őket. A citromhéjat is reszeljük hozzá. Ezt adjuk hozzá ezt a lisztes-sütőporos-vaníliás keverékhez. Majd mindehhez fokozatosan adagolva keverjük a vizet és az olajat. Keverjük ki csomómentesen, ha kell, használjunk botmixert.  Süssük meg gofrisütőben. Az epret egy edényben a citromlével és eritritollal ízesítve pároljuk meg. A kesudiót előző este áztassuk be, majd tegyük kelyhes mixerbe, adjuk hozzá a többi alapanyagot és készítsünk mártogatóst. 

 


 
gofri recept sütés cukor vanilia liszt olaj alma eper
Recept

Paprikás-sajtos-sokmagvas kenyér

2016.12.01 21:24

Ismét egy kenyérrecept, érdemes kipróbálni, nagyon finom.

Pizzamuffin
2016.12.01 21:37
Karobtorta málnával
2016.12.27 16:10

Aktuális programok a közeledben