Milyen csodálatos Isten!Természet, 2017.03.14 09:01 916

Milyen csodálatos Isten!

Isten a testet csodálatosan szerkesztette meg, úgy ahogy senki más nem tudta, és soha nem is fogja tudni. Még mindig vannak olyan területei a szervezetnek, a testnek, amit a mai napig nem tudtak felfedezni. Például az élet miértje, az élni akarás csodája. Isten ugyanilyen fantasztikusan, és felfoghatatlanul megszerkesztette az elmúlást is. Fiziológiai, filozófiai, teológiai, jogi szakértők egybehangzó véleménye és tudományos kutatások eredménye alapján a halált az agyműködés visszafordíthatatlan és teljes megszűnése jelenti. Az agy halála megelőzi a többi szerv, szövet halálát. Milyen csodálatos Isten! Megóvott bennünket attól, hogy józanésszel végig nézzük saját testünk, szerveink halálát. Mindig csak annyit enged meg a fájdalomból, amit el tudunk viselni.

A rovarok fantasztikus teljesítményekre képesek, őket is - bármennyire a legegyszerűbb teremtmények - Isten a legnagyobb gondoskodással készítette: 

•    a vándor sáska át tudja repülni az Atlanti-óceánt,
•    a hangya önnön súlyának húszszorosát képes cipelni,
•    a bolhák saját testhosszuk százszorosára képesek elugrani,
•    a rovarok fonják a világ legtartósabb selyemszálát,
•    a rovarok mesterei az építkezésnek és a statikának,
•    a légkondicionálást hamarabb felfedezték, mint az ember: a myrmicin hangyák és bizonyos trópusi termeszek arra használnak gombafajtákat, hogy szabályozzák a klímát a fészkükön belül. A termeszek fészkében a gombák anyagcseréje állandóan magas, így számukra kedvező szinten tartja a levegő nedvességtartalmát és hőmérsékletét,
•    a rovarok ezen túlmenően rendkívül ellenállóak és jó az alkalmazkodó képességük. Bizonyos fajtáik, például a svábbogarak, túlélték a hirosimai robbanást, és lehet, hogy túlélnének egy globális nukleáris atomkatasztrófát is, amelyben az emberiség minden bizonnyal elpusztulna. 


 
hangya természet tudomány felfedezés csoda élet Isten sáska bolha rovar
Természet

Mindennél nagyobbak...

2019.04.11 02:19

Az emberek és a dinoszauruszok egy időben élnek? Kétségtelenül a teremtéshívőknek nem lehet igaza ebben - gondolják némelyek - amikor szembesülnek a tényekkel.

Newton és a teremtés
2017.11.03 13:57
Mindennél nagyobbak...
2019.04.11 02:19
A növények terjedése
2017.02.11 09:02
Változó földünk
2019.02.11 21:00

Aktuális programok a közeledben